Motocross- ja enduromekaanikkokoulutus Ammattitutkinto

Moottoripyöräilijä

Riippumatta siitä millä ajat, jos siinä on jousitus, saat tästä koulutuksesta kaikki vastaukset tarpeisiisi! Tammikuussa alkava pidempi kurssikokonaisuus 20 x 4h, iltakoulutuksena keskiviikkoisin klo. 17.00-21.00.

Kouluttajana toimii Skog Racingin perustaja Ari Skog. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus jousituksen suunnittelusta, kehittämisestä ja muutostöistä. Hän työskenteli 20 vuotta motocrossin korkeimmalla tasolla auttaen monia kuljettajia saavuttamaan unelmansa maailmanmestaruudesta.

Arin ura alkoi 1985 KTM Itävallan kilpamekaanikkona, vuonna -87 hän vaihtoi Yamaha Europen tiimiin ja -88 Italian Kawasakille. Vuonna 1990 hän työskenteli tehdas-Hondalla, jossa myös voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Eric Geboersin kanssa 500cc luokassa. Vuosina 1991 ja -92 Skog voitti 500cc maailmanmestaruuden Georges Joben kanssa ja -93 hopeaa Jorgen Nilsonin kanssa Jobe Racing -tiimissä.

Vuodesta 1995 alkaen Ari keskittyi pääsääntöisesti iskunvaimentimiin aloittaessaan työskentelyn WP:n iskunvaimennintehtaalla. Siellä hänen tehtäviinsä kuului uusien osien ja säätöjen suunnittelu sekä testaaminen ja ylipäätään WP:n offroad-komponenttien suorituskyvyn parantaminen sekä tekninen tuki GP osakilpailujen ja testien aikana. Hän kehitti myös asetukset ja säädöt sekä offroad OEM että GP racing tuotteille.

Työskennellessään WP:llä Ari auttoi KTM-kuljettajia MX1- ja MX2-luokissa yli kymmeneen maailmanmestaruuteen suunnittelemalla, kehittämällä ja testaamalla uusia osia, säätöjä ja tuotteita. Skog oli se, keneltä pyydettiin apua, jos kuljettajilla oli ongelmia saada pyörän alusta mieleisekseen.

Skog on työskennellyt pitkän uransa aikana lukuisten suomalaisten ja ulkomaalaisten huippukuljettajien kanssa, joita ovat mm. Ari Viiri, Arto Panttila, Kurt Ljunqvist, Juha Salminen, Kari Tiainen, Samuli Aro, Petteri Silvan, Miska Aaltonen, Kenth Asplund, Jussi Vehviläinen, Niko Kalatie, Henric Stigell, Harri Kullas, Juss Laansoo, Billy Liles, Eric Geboers, Georges Jobe, Jorgen Nilson, Joel Smets, Shayne King, Peter Johansson, Yves Demaria, Steve Ramon, Jamie Dobb, Grant Langston jne.

Loistokas ura maailmalla ei ole sammuttanut Arin poltetta ja intohimoa suunnitella ja kehittää parempia iskunvaimentimia. Hän käyttää ja jakaa mielellään massiivista tietotaitoaan ja auttaa kaikissa jousitukseen ja säätöihin liittyvissä asioissa. Skog on tiiviisti yhteydessä Showan, Kayaban ja WP:n tehtaiden kanssa ja on tietoinen kaikista uusimmista maailmalla käytettävistä ratkaisuista, joten myös sinulla on mahdollisuus saada haltuusi sama tieto, mitä huipputiimit ja kuskit käyttävät.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii moottoripyöräharrastajille tai muutoin koulutuksesta kiinnostuneille. Toivottavaa olisi, että sinulla olisi perusosaaminen huollossa tarvittavien työkalujen käytöstä. Omaa pyörää et välttämättä tarvitse, talo tarjoaa koulutuksessa tarvittavan välineistön. 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus suoritetaan omaehtoisena koulutuksena

Omaehtoinen koulutus soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Sivutoiminen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Asiantuntijat

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita