Sähköasentaja, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto Perustutkinto

Sähkökoulutuksessa

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä alan työtehtäviin kiinteistösähköurakoitsijoiden tai teollisuuden sähkö- ja automaatiohuollon ja -korjaustehtävien parissa. Osaamisen kartuttua sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon parissa. Saat myös hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin. 

 

Useimmat sähköalan työt vaativat tarkkuutta, ettei vahinkoja synny. Tärkeää on huolehtia myös omasta ja muiden työturvallisuudesta. Sähköasentajan perustutkinnon aikana suoritat SFS6002-, työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutukset. 

Hanki käytännönläheinen sähköasentajan perustutkinto ja aloita uusi ura!

Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa, valinnaisia tutkinnon osia ja yhteiset tutkinnon osat. Koulutuksen laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä. 

Kenelle tutkinto sopii?

Sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun tai vastaavan oppimäärän, ja omaat kiinnostuksen ja soveltuvuuden alalle sekä motivaatiota kouluttautumiseen. 

Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. 

Tekninen osaaminen, kädentaidot, tarkkuus ja ongelmanratkaisukyky ovat eduksi sähköasentajan ammatissa. 

Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan kokemusta.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa omaehtoisena koulutuksena.

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja.  Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Tässä toteutuksessa lähiopetusta on keskimäärin 3-4 päivää / viikko, itsenäistä opiskelua 1-2 päivää viikko.

Kouluttajamme

Mikko Ampuja

Mikko Ampuja

kouluttaja, sähkö-ja automaatioalan perustutkinto
Antti Viitanen

Antti Viitanen

kouluttaja, sähköalan perustutkinto

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Laurila aloitti opinnot vuonna 2019 Taitotalossa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoryhmässä. Opinnot Laurila suoritti oppisopimuksella ja ne kestivät pari vuotta. Opiskeluaikana hän työskenteli yrityksessä, jossa tehtiin kiinteistösähköasennuksia, esimerkiksi huoltotöitä ja pieniä saneerauksia. 
Blogi
Sähköautojen latauspaikkojen sijoittelua ja tehoja mietitään taloyhtiöissä ja kiinteistöissä, mutta hyvä on miettiä myös sijoittelun paloturvallisuutta. Akuista johtuvat palot ovat todella harvinaisia, mutta litiumioniakkuihin liittyy ikävä ominaisuus: ne sisältävät palamiseen tarvittavan palavan aineen sekä hapen.
Blogi Kari Kaihonen
Lue lisää artikkeleita