Ratkaisukeskeinen esihenkilö eläinalalla Kurssi

Rubikin kuutio

Haluatko tukea johtamistyöhön ja tehdä siitä sujuvampaa? Tämä koulutus antaa sinulle konkreettisia työkaluja esimerkiksi erilaisuuden yhteensovittamiseen, hankalien tilanteiden käsittelyyn sekä yhteistyön vahvistamiseen. 

Tule kuuntelemaan kouluttaja Agata Makowieckan maksutonta luentoa 27.8. klo 19.00-19.45 Johtamisen sudenkuopista. Luennolla lähestytään koulutuksen aiheita ja kuulet sisällöstä enemmän. Ilmoittaudu mukaan maksuttomalle luennolle tästä

Koulutuksen punaisena lankana on ratkaisukeskeinen prosessi ja sen soveltaminen ihmisten johtamiseen. Aiheet ovat valikoituneet pitkälti sen mukaan, mikä työnohjauksissa on tuntunut olevan tämän alan kipupisteitä ja mitä aiemmat osallistujat ovat kokeneet tärkeimmiksi haasteiksi. Tarkoitus on antaa osallistujille käytännön työkaluja arjen johtamiseen ja haastavien tilanteiden ratkomiseen, työyhteisön osallistamista apuna käyttäen. Oppien viemistä käytäntöön tukevat keskustelut vertaistukiryhmässä sekä erilaiset oivalluttavat tehtävät.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus  

  • antaa käytännön työkalut ratkaista arjen haasteita ja kohdata vaikeita tilanteita ratkaisukeskeistä menetelmää apuna käyttäen  
  • auttaa näkemään ja valjastamaan käyttöön sekä omat että työyhteisön vahvuudet   
  • auttaa ymmärtämään ja hyödyntämään ihmisten erilaisuutta, mikä lisää koko työyhteisön motivaatiota ja hyvinvointia  
  • mahdollistaa omien kokemusten jakamisen muiden esimiestehtävissä toimivien ihmisten kanssa (vertaistuki)  

  

Koulutus koostuu kuudesta 4 tunnin työpajatyyppisestä luennosta. Työpajat toteutetaan klo 8.30 - 12.30. Työpajojen luennoista tehdään myös tallenteet osallistujille.

Syksyn 2024 koulutuspäivät ovat: 

Keskiviikko 25.9. 

Keskiviikko 9.10. 

Keskiviikko 30.10. 

Keskiviikko 20.11. 

Keskiviikko 4.12. 

Keskiviikko 18.12. 

 

Koulutukseen otetaan korkeintaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Etäluentopäiviin sisältyy opitun harjoittelemista pienryhmissä. Etäluentojen välissä tehdään välitehtävä, jossa sovelletaan uusia taitoja omaan työhön. Koulutus katsotaan suoritetuksi ja siitä saa todistuksen, kun kaikki kuusi välitehtävää on tehty.   

Koulutuksen osallistujilla on koulutuksen ajan käytettävissä oma verkkoalusta, jonka kautta tapahtuu mm. tehtävien palautus ja materiaalien jakaminen.  

Koulutus toteutetaan etäluentona Teams-sovellusta käyttäen. Luennoista tehdään myös tallenteet, jos et pääsekkään jokaiselle kerralle mukaan.

Ohjelmassa

  • Ongelmat tavoitteiksi - ratkaisukeskeinen prosessi pähkinänkuoressa  
  • Ratkaisijan roolista luopuminen – vastuun jakaminen työyhteisölle  
  • Kompastuskivistä vahvuuksiksi eli erilaisuuden valjastaminen voimavaraksi  
  • Palautteen antaminen ja vastaanottaminen  
  • Työkulttuurin tarkastelu ja uudet näkökulmat – mitä vahvistat työyhteisössäsi?  
  • Oma jaksaminen, ajanhallinta ja itsensä johtaminen  

 

Kouluttaja 

Ratkaisukeskeinen esihenkilö eläinklinikalla koulutuksen vetäjänä toimii eläinlääkäri, työnohjaaja Agata Makowiecka. Agatalla on esihenkilö- ja työnantajataustaa ja esihenkilöt ovat erityisen lähellä hänen sydäntään. Hänen mukaansa esihenkilön kanssa työskentelemällä, työnohjauksen tai valmennuksen kautta, voi auttaa koko työyhteisöä toimimaan saumattomasti.  

Kenelle koulutus sopii?

Eläinalalla esihenkilötyötä tekevät.