Koulutuksessa kehität osaamistasi turvallisuussuunnitteluun vaikuttavaan lainsäädäntöön liittyen, perehdyt riskien arviointiin ja riskienhallinnan prosessiin sekä opit laatimaan pelastussuunnitelman sekä turvallisuussuunnitelman. Koulutus antaa valmiuksia ja varmuutta toimia esimerkiksi kiinteistön tai tapahtuman turvallisuusvastaavana sekä toimia yhteistyössä olennaisimpien sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa (esim. viranomaisyhteistyö ja viestintä).
Koulutuksen käytyäsi osaat laatia lakisääteisen kiinteistön pelastussuunnitelman ja yleisötilaisuuden turvallisuussuunnitelman sekä ymmärrät riskien arvioinnin prosessin.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on suunniteltu yksityishenkilöille tai yrityksille, joille on ajankohtaista laatia pelastus- tai turvallisuussuunnitelmia.
Koulutus sisältää kolme opetuspäivää, joiden välissä on sekä verkko-opiskelua että työssäoppimista. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Keskimääräinen koulutuksen kesto on noin kolme kuukautta. Koulutuksen opetuspäivät järjestetään joka kevät ja syksy. Koulutukseen on jatkuva haku, voit hakeutua koulutukseen milloin tahansa.
Koulutuksessa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa
- Turvallisuussuunnittelun teoria ja säädösperusta
- Riskien arviointi ja riskienhallintasuunnitelma
- Pelastussuunnitelman laadinta
- Turvallisuussuunnitelman laadinta
Koulutus on osa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa. Koulutuksen suoritettuasi saat suoritetusta tutkinnon osasta (turvallisuussuunnittelu, 30 osp) osatutkintotodistuksen.
Tutkinnon suorittaminen
Keskimääräinen koulutuksen kesto on noin kolme kuukautta.
Opintoihin kuuluvat teoriapäivät järjestetään etäopetuksena Teamsin välityksellä.
Koulutusmuoto
Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta.