Koulutuksen käytyäsi osaat arvioida ja suunnitella henkilöstön osaamisen kehittämistä, toteuttaa yhteistyössä osaamisen kehittämisohjelmaa ja arvioida kehittämistoimien vaikuttavuutta. Henkilöstön osaamisen kehittäminen on yksi osa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnosta.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus sopii sinulle, jos tarvitset työssäsi henkilöstön osaamisen kehittämisen taitoja ja haluat kehittää osaamistasi näillä osa-alueilla. Sinulla on oltava työpaikka, jossa voit monipuolisesti tehdä henkilöstön osaamisen kehittämisen työtehtäviä.
Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.
Koulutuksessa kehität osaamistasi monipuolisesti. Aiheita ovat esimerkiksi
- henkilöstön osaamisen nykytilan arviointi ja tulevaisuuden osaamistarpeet
- henkilöstön osaamisen kehittämissuunnitelman laatiminen
- kehittämistoimien vaikuttavuuden arviointi ja jatkotoimenpiteet
- osaamisen jakaminen organisaatiossa
- henkilöstön kehittämisen työvälineet
Koulutus perustuu Opetushallituksen määräämiin tutkinnon perusteisiin. Tutustu liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon, henkilöstön osaamisen kehittämisen osan perusteisiin.
Tutkinnon suorittaminen
Keskimääräinen kesto on n. 5 kuukautta.
Koulutus sisältää työssäoppimista, lähi- tai etäopintoja Taitotalossa sekä itsenäistä työskentelyä sen mukaisesti kuin henkilökohtaistamisessa kanssasi sovitaan. Koulutukseen sisältyy yksi lähi- tai etäkoulutuspäivä. Tutkinnon osa suoritetaan osoittamalla oma ammattitaito käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla.
Ennen koulutuksen aloittamista arvioidaan yhteisesti, että sinulla ja työpaikallasi on henkilöstön osaamisen kehittämiselle tarvetta ja että koulutus on tähän tarpeeseen sopiva. Suunnitelma tutkinnon osan suorittamiseksi tehdään yhdessä sinun ja työnantajasi kanssa.
Opintojesi aikana saat tukea ja ohjausta oman työsi kehittämiseen ja opit muiden samassa roolissa toimivien kokemuksista. Saat myös virallisen todistuksen osaamisestasi.
Koulutukseen voit hakea joustavasti ympäri vuoden.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.