Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa ravitsemispalveluiden, asiakaspalvelun ja myynnin työtehtävissä sekä edistää työllistymistä näihin tehtäviin.
Voisiko ravitsemispalveluissa työskentely olla sinua varten? Haluaisitko työllistyä monipuolisiin ravintola-alan tehtäviin?
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työvoimapalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Hakijalta edellytetään vahvaa motivaatiota asiakaspalvelun, myynnin ja ravitsemispalveluiden työtehtäviin sekä tehtävissä tarvittavaa oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Hakijoilta edellytetään lisäksi hyvää fyysistä toimintakykyä, verkko-opiskeluvalmiuksia sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Koulutukseen valittavien suomen kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.
Koulutus sisältää 12 päivää tietopuolista opetusta sekä 39 päivää työssäoppimista.
Tietopuolinen opetus sisältää muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia:
- Ravintola konseptit ja toimintamallit
- Työnhakuvalmennus
- Asiakaspalvelu
- Ruokatuotteiden valmistus
- Hygieeniset ja turvalliset työskentelytavat ammattikeittiössä ja hygieniapassitesti
- Ruokavaliot ja asiakasturvallisuus
- Työyhteisötaidot
Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa ikärajapassi ja anniskelupassi koulutuksen aikana. Anniskelupassi mahdollistaa työllistymisen anniskelupaikan vastaavan hoitajan tehtäviin. Sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koulutuksen aikana. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta pakollinen tutkinnonosa: Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20osp. Voit käydä tutustumassa tutkinnon perusteisiin: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)
Tutkinnon suorittaminen
Noin kolme (3) kuukautta.
Tietopuolinen opetus järjestetään lähiopiskeluna.
Koulutuksen alussa arvioidaan koulutuksen sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksen alussa. Työssäoppiminen voi tapahtua myös iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelu on kokopäiväistä ja työelämälähtöistä. Tietopuolinen opetus järjestetään lähiopetuksena.
Koulutusmuoto
Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutus on opiskelijalle maksutonta.