Logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmät Kurssi

Kädet pitelee tabletti-tietokonetta

Asianmukaiset ja kehittyneet automaatio- ja tietojärjestelmät ovat oleellisia logistiikan ja varastoalan kilpailutekijöitä. Kurssilla opit järjestelmien peruskäsitteitä ja tärkeimpiä huomioitavia asioita järjestelmiä suunniteltaessa ja käyttöönotettaessa. 

Koulutuksen sisältö

Kurssilla käsitellään logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmien eri tyyppejä ja käyttökohteita.

Koulutus toteutetaan kaksipäiväisenä. Logistiikan automaatio- ja tietojärjestelmiä käsitellään eri päivinä omina kokonaisuuksinaan.

Ohjelmassa

  • Miksi automatisoidaan? Miksi tarvitaan erilaisia tietojärjestelmiä? Opit tärkeimpiä huomioitavia asioita automaatio- ja tietojärjestelmäratkaisuja valittaessa sekä niiden etuja ja haasteita.
  • Tietojärjestelmiä on nykyisin tarjolla lähes joka tarpeeseen. Opit tietojärjestelmien hierarkiasta ja saat katsauksen eri tarpeisiin sopivista järjestelmistä.
  • Automaatiojärjestelmätyyppejä: vertikaaliset ja horisontaaliset karusellit, pystysuuntaiset hissijärjestelmät, Gantry-robotit, hyllystöhissit ja korkealavavarastot. Eri automaatioratkaisut sopivat paremmin erilaisille tuotteille ja erilaisiin yritystarpeisiin.
  • Sidosryhmät ja projektien suunnittelu: automaatio- ja tietojärjestelmien käyttöönotot ovat huomattavia muutoksia, joissa on tärkeää tunnistaa kaikki eri ryhmät, joiden työhön järjestelmät vaikuttavat.
  • Järjestelmien omistajuus ja käyttöönoton oheiset asiat, kuten työntekijöiden perehdytys, järjestelmien huollot ja riskit.
  • Terminologia soveltuvilta osin sekä suomeksi että englanniksi.

Koulutus on kaksipäiväinen (klo 9–13)

Kenelle koulutus sopii?

Logistiikan automaatiotyössä toimiville ja huoltotiimin kanssa yhteistyötä tekeville.

Jonna Akselila

i Kysy lisää

Jonna Peräkylä

koulutusasiantuntija, logistiikka; varastointi ja kuljetus, perustutkinnot, kurssit ja yrityskohtaiset koulutukset
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Kun it-alalla työskennellyt 29-vuotias Janne Kahila ei työllistynyt, hän haki Taitotalon ja TE-palveluiden yhteistyössä järjestämään logistiikka-alan koulutukseen.– En saanut töitä, joten päätin kokeilla jotain ihan muuta. Huomasin koulutuksen, jonka tavoitteena oli työllistyminen varastoalalle. Hain ja pääsin koulutukseen, Janne sanoo.
Janne Kahila pakkaa varastossa tuotetta. Hän laittaa pahvilaatikon päälle pakkausteippiä.
Lue lisää artikkeleita