Haluatko oppia tekemään laadukasta pintaa ja saada valmiudet työskennellä maalausalalla tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen ammattilaisena? Taitotalon uusi pintakäsittelyalan koulutus tarjoaa sinulle kattavat ja käytännönläheiset opit, joiden avulla voit menestyä alalla!
Tule mukaan ja opi, kuinka pohjatyöt luovat perustan laadukkaalle pintakäsittelylle.
Tavoitteenamme on tarjota opiskelijoille syvällinen ymmärrys pintakäsittelyn perusteista. Koulutuksessa keskitytään erityisesti alan tyypillisiin urakkatöihin, kuten tasoitustöihin, ruiskumaalaukseen ja telamaalaukseen.
Koulutuksen tavoitteena on työllistyä pintakäsittelyalan ruisku- ja tasoitetyötehtäviin sekä antaa valmiudet suorittaa tutkinnon osa tai osia pintakäsittelyalan perustutkinnosta. Painotamme käytännön harjoituksia, joten pääset heti soveltamaan oppimaasi.
Koulutuksen aikana opiskelija saa perusvalmiudet työskennellä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä asiakaslähtöisesti pintakäsittelyalan monipuolisissa asiakaskohteissa ja työtehtävissä. Lisäksi opiskelija oppii valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat sekä ymmärtää asiakaspalvelun, taloudellisuuden, työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen.
Taitotalo tarjoaa modernit tilat ja välineet, jotka tukevat oppimistasi.
Koulutuksen suorittaneilla on erinomaiset työllistymismahdollisuudet uudis- ja korjausrakennusmaalauskohteissa.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu pintakäsittelyalasta kiinnostuneille, joilla voi olla jo pintakäsittelyalan tai korjausrakentamisen työkokemusta (rakennusmaalaus) tai he ovat alalle tulevia ammatinvaihtajia. Koulutus sopii erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja suomen kielen taitoa. Koulutuksen opetus toteutetaan suomenkielellä. Osallistujilta edellytetään sujuvaa suomenkielen taitoa (B1.1).
Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Valintaperusteet
- vahva motivaatio ja halu työskennellä pintakäsittelyalan ammatissa
- hyvä fyysinen kunto
- riittävä terveys; hakijalla ei saa olla esim. pintakäsittelyalan ammatissa työskentelyn estäviä allergioita/korkeanpaikan kammoa (korkea huonekorkeus minimivaatimus)
- aiempi osaaminen tai kiinnostus pintakäsittelyyn; riittävät kädentaidot ja käsitys/kokemus perustyökalujen käytöstä
- hyvät verkko-opiskeluvalmiudet sekä riittävät atk-taidot (perusosaaminen; office-ohjelmat)
- suomen kielen taidon tulee olla vähintään tasolla B1.1.*
- hyvät työelämävalmiudet; kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää
*Kielitaitovaatimus seuraavien kriteerien mukaan: keskitaso alkaa B1.1 - Kohtalainen kielitaito tavallisissa työn ja vapaa-ajan tilanteissa
Koulutus sisältää esimerkiksi:
- Pintarakennustyömaalla toimiminen
- Työmaavierailut ja yritysyhteistyö: tutustumme alan yrityksiin ja käymme työmaavierailuilla, jotta näet, miten opitut taidot soveltuvat käytännössä.
- Urakkatyön hinnoittelu ja palkkaus: perehdyt urakkatyön hinnoitteluun ja palkan muodostumiseen, mikä auttaa sinua ymmärtämään työsi arvoa.
- Työssäoppimisjakso: olennainen osa koulutusta, joka antaa sinulle valmiudet siirtyä suoraan työelämään.
- Rakennuspintojen ruiskumaalaustyöt
- Perehdyt ruiskumaalauksen tekniikoihin ja opit hyödyntämään korkeapaineruiskua telamaalauksessa.
- Ruiskutasoitetyöt
- Betonipintojen etuputsityöt: opit valmistamaan betonipinnat tasoitetöitä varten.
- Tasoitetöiden hallinta: saat käytännön kokemusta tasoitetöistä ja opit tunnistamaan sekä käyttämään erilaisia tasoitelaatuja, kuten oikaisulaastit, jauhotasoitteet ja valmistasoitteet kipsilevyjen saumausta unohtamatta.
- Levyseinien nauhoitus-, saumaus- ja maalaustyöt
- Tuotteiden ruiskumaalaustyöt
- Huonekalujen ruiskumaalaus: harjoittelet erilaisten huonekalujen ruiskumaalausta, mikä laajentaa osaamistasi.
- Työturvallisuuskorttikoulutus
- Ensiapu
- Yritystoiminnan suunnittelu
Pintakäsittelyalan perustutkinto: Pintakäsittelyalan perustutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)
Koulutuksessa korostetaan turvallista työskentelyä.
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen keskimääräinen kesto on kuusi (6) kuukautta. Tarkempi kesto ja sisältö määräytyy koulutuksen alussa laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen ja työkokemus. Koulutuksen alussa selvitetään lisäksi opiskelijan koulutuksen kokonaistavoite ja aikataulutetaan välitavoitteet.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista (työpaikalla tapahtuvaa koulutusta). Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30-14.00).
Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan eri sisustus-, rakennus- ja pintakäsittelyalan yrityksissä 9.6.-26.9.2025. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työssäoppimisjakso edellyttää liikkumista pääkaupunkiseudulla.
Koulutukseen kuuluva lomajakso: 12.- 19.5.2025.
Haku koulutukseen: Hae koulutukseen 2.3.2025 mennessä täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa: www.tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat->haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 724753 tai koulutuksen nimi) ->klikkaa "Näytä ilmoitukset" (sivun alareunassa) ->klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa->Hae tähän koulutukseen.
Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi työllisyyspalveluissa hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työllisyyspalveluun.
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi-> Oma asiointi -> koulutushakemus.
Perustele hakemuksesi huolella (miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen). Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella.
Haastattelut järjestetään viikolla 12/2025. Koulutuksen järjestäjä kutsuu haastatteluun valitut sähköpostitse. Haastattelut pidetään Taitotalossa Valimotie 8 Helsinki.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §)."
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.