Oletko kiinnostunut toimimaan sähköalan vaativissa työtehtävissä ja kenties työnjohtajana? Sähköasennusalan erikoisammattitutkinnon suorittaneena hoidat ja järjestelet sähköasennusurakkaan liittyvät käytännön työt.
Ohjaat, aikataulutat ja toimit vastuullisena työnjohtajana asennustyössä.
Osaat toteuttaa asennustyön suunnitelmien, työselostusten ja viranomaismääräysten mukaisesti. Hallitset talouden, turvallisuuden ja toimit annettujen raamien sisällä. Kykenet ohjaamaan ja vastaat asentajaryhmän toiminnasta. Hallitset työmaahan, työmaan sidosryhmiin ja viranomaismääräyksiin liittyvän viestinnän.
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittanut sähköasennusmestari saa valmiudet toimia erilaisissa sähkö- ja automaatioalan suunnittelu-, esimies- ja työnjohtotehtävissä. Koulutus sopii alalla jo muutamia vuosia toimineille henkilöille, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai edetä työurallaan.
Sähköasennusmestari suunnittelee, toteuttaa ja johtaa työryhmän toimintaa niin, että tavoitteet saavutetaan. Hän huolehtii työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että asennuksen laatuvaatimukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.
Tutkinnon suorittaminen antaa mahdollisuuden työskennellä mm. työnjohtajana, sähkösuunnittelijana, sähköasennusalan ja kunnossapidon esihenkilönä.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on suunnattu alalla jo muutaman vuoden työskennelleille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan.
Koulutus soveltuu henkilölle, joka työskentelee sähköasennusalalla ja hänellä on kokemusta sähköasennuksen työtehtävistä sekä suoritettu sähköalan perus- tai ammattitutkinto. Tutkintokoulutuksen ja näytön suorittamisen aikana henkilön tulee päästä tekemään tutkinnon perusteiden mukaisia sähköasennusmestarin työtehtäviä, joissa pystyy näyttämään vaadittavan osaamisen.
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto sopii sinulle, joka olet suorittanut sähköasentajan perustutkinnon tai sähköasentajan ammattitutkinnon . Lisäksi on eduksi, jos sinulla on useamman vuoden esim. 5 vuoden työkokemus sähköasennustehtävistä.
Hae pian, seuraava toteutus alkaa 4.12.2024
Tutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasennusmestarilla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 1 määritelty soveltuva koulutus.
Pakolliset tutkinnon osat (90 osp)
- Sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
- Pienjännitesähköasennusprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valittava 3 (90 osp)
- Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
- Rakennusautomaatiojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
- Sähkökäyttöjen asennuksien johtaminen, 30 osp
- Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
- Kiinteistöjen keskijänniteasennuksien johtaminen, 30 osp
- Uusiutuvaa energiaa käyttävän sähköntuotantojärjestelmän asennuksien johtaminen, 30 osp
- Myynti- ja toimipistepalveluiden hallinta
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Tutkinnon suorittaminen
Tutkintokoulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta ja se sisältää noin 14 lähikoulutuspäivää. Sähköasennusmestarin tutkintokoulutuksen kestoon vaikuttavat opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen, työkokemus ja koulutus.
Koulutuspäivät pidetään lähiopiskeluna Taitotalossa Helsingin Pitäjänmäessä. Työssäoppiminen tapahtuu työpaikallasi.
Koulutusmuoto
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.