Tule opiskelemaan hoiva-avustajaksi! Hoiva-avustajana pääset tekemään ihmisläheistä ja merkityksellistä työtä ikääntyneiden ja vammaisten kanssa. Koulutus on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja).
Hoiva-avustajien työllistymistilanne on hyvä
Hoiva-avustajat työskentelevät palveluissa, jotka tukevat asiakkaan hyvinvointia ja perustarpeista huolehtimista. Työpaikkoja ovat muun muassa palvelutalot, hoivakodit, erilaiset asumispalveluyksiköt ja ryhmäkodit. Työhön kuuluu erilaisia avustavia tehtäviä, kuten ruokailussa, peseytymisessä ja pukeutumisessa avustamista. Hoiva-avustaja osallistuu myös asiakkaan mielekkään arjen edistämiseen.
Kenelle tutkinto sopii?
Opiskelu ja hoiva-avustajana toimiminen edellyttää:
- riittävää suomen kielen taitoa (taso A2.2)
- riittävän hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky, tutustu tarkemmin SORA-lainsäädäntöön
- kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa
- valmius ottaa tarvittavat rokotteet, tutustu tarkemmin tarvittavaan rokotesuojaan
Hoiva-avustajat työskentelevät palveluissa, jotka tukevat asiakkaan hyvinvointia ja perustarpeista huolehtimista. Työpaikkoja ovat muun muassa palvelutalot, hoivakodit, erilaiset asumispalveluyksiköt ja ryhmäkodit. Työhön kuuluu erilaisia avustavia tehtäviä, kuten ruokailussa, peseytymisessä ja pukeutumisessa avustamista. Hoiva-avustaja osallistuu myös asiakkaan mielekkään arjen edistämiseen. Hoiva-avustajien työllistymistilanne on hyvä.
Hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen voit hakea Taitotaloon suorittamaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) loppuun.
Tutkintokoulutus
Sisältö perustuu 1.8.2024 voimaan tuleviin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) perusteisiin, joista suoritetaan kolme tutkinnon osaa
- Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen, 20 osp
- Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 25 osp
- Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen, 15 osp
Tutkinnon suorittaminen
Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintopolku ja koulutuksen suorittaminen kestää noin 12-15 kuukautta.
Koulutuksessa korostuu työpaikalla tapahtuva oppiminen. Koulutukseen kuuluu myös lähi- ja etäopetuspäiviä sekä itsenäisiä tehtäviä.
Taitotalossa voit suorittaa hoiva-avustajakoulutuksen joko omaehtoisina päiväopintoina tai oppisopimuskoulutuksena.
Koulutusmuoto
Koulutuksen voi suorittaa omaehtoisena- tai oppisopimuskoulutuksena.
Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
- Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Materiaalit opiskelija kustantaa itse.
Koulutus on osittain Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamaa.
Yhteistyössä
Tarvitseeko yrityksesi uusia, innokkaita työntekijöitä?
Saat meiltä aikuisopiskelijoita työharjoitteluun tai töihin. Ilmoita paikasta, olemme sinuun yhteydessä!