Koulutus antaa valmiuksia tunnistaa yksilöllisiin kaatumistapaturmiin liittyviä riskitekijöitä ja keinoja niiden ennaltaehkäisyyn sekä hoivapalveluissa että asiakkaan kotona, myös muistisairailla asiakkailla.
Koulutuksessa lisääntyy ymmärrys toimintakyvyn heikkenemisen muutoksista ja niiden yhteydestä kaatumistapaturmien syntymiseen sekä toimintakyvyn ylläpysymisen merkityksestä kaatumistapaturmien ennaltaehkäisyssä.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutuksesta hyötyvät hoitotyössä ikääntyneiden asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelevät sekä omaishoitajat.
Koulutuksen sisältö
Ajankohta
sopimuksen mukaan
Kesto
4 tuntia
Kaatumis- ja putoamistapaturmat ovat ikääntyneille hyvin tyypillisiä ja aiheuttavat vuosittain noin 7 000 lonkkamurtumaa sekä ovat suurin tapaturmaisen kuoleman syy.
Koulutus kehittää sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten taitoja kiinnittää huomiota yksilöllisiin kaatumistapaturmien riskitekijöihin sekä ennaltaehkäiseviin tekijöihin. Koulutuksessa lisääntyy ymmärrys ikääntyneen ihmisen fyysisen toimintakyvyn muutoksista sekä sen ylläpysymisen merkityksestä kaatumistapaturmien ennaltaehkäisyssä. Koulutuksessa lisääntyy taito tehdä kaatumisvaaran arviointia erilaisten mittareiden avulla sekä opitaan hyödyntämään monipuolisesti kaatumisten ennaltaehkäisyn keinoja hoivapalveluissa.
Ohjelmassa
Koulutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa yrityksen toiveet huomioiden.
Koulutuksen teemoja voivat olla muun muassa
- Ikääntyneen fyysisen toimintakyvyn muutokset sekä sen ylläpysymisen merkitys toimintakyvyn heikkenemisen ennaltaehkäisyssä
- Kaatumisten riskitekijät ja ennaltaehkäisy
- Kaatumisvaaran arviointimittarit, mm. FRAT, FROP-Com, FES-I
- Liikunta, lihasvoima- ja tasapainoharjoittelu kaatumisten ehkäisyssä
Toteutustapa ja paikka
Koulutus toteutetaan asiakkaan kanssa sovitulla tavalla lähiopetuksena Taitotalossa tai asiakkaan tiloissa.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Suunnitellaan yhdessä tarpeitanne vastaava koulutuskokonaisuus.