Turvallisuusalan ammattitutkinto, turvallisuusalan esimiestoiminta, osatutkinto Ammattitutkinto

muutosjohtaja fläppitaulun edessä

Koulutuksen käytyäsi tunnistat turvallisuusalan esihenkilötyöhön liittyviä painopisteitä ja erityisvaateita, osaat ohjata henkilöstöäsi tavoitteellisesti ja vuorovaikutteisesti ja sinulla on valmius puuttua poikkeamiin rakentavalla tavalla. Koulutus on suunniteltu turvallisuusalalla toimiville esihenkilöille, esimerkiksi kohde- tai vuoroesimiehille.

Koulutus parantaa esihenkilötaitoja turvallisuusalan erityispiirteet huomioiden. Koulutuksen aikana kehität osaamistasi esihenkilötyöhön vaikuttavaan turvallisuusalan lainsäädäntöön liittyen, syvennät osaamistasi vuorovaikutus- ja neuvottelutaidoissa sekä opit asettamaan ja seuraamaan turvallisuusalan työhön liittyviä tavoitteita. Koulutus antaa valmiuksia ja varmuutta toimia esihenkilönä vaihtelevissa asiakaskohteissa erilaisten ihmisten kanssa, kehittää yhteistyötaitoja sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa toimimiseen (esim. viranomaisyhteistyö ja viestintä) sekä auttaa ymmärtämään ja hallitsemaan henkilökohtaisen stressin vaikutusta arjen esihenkilötyöhön.

 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutuksesta hyötyvät turvallisuusalan operatiivisissa esihenkilötehtävissä toimivat, esimerkiksi kohde- tai vuoroesimiehet.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Taitotalo tuli Sundelille tutuksi vartijan työvoimakoulutuksen kautta. Koulutuksesta hän sai tietoja taitoja alalle työllistymistä varten sekä edellytykset hakea vartijakorttia. Vartijakortin saatuaan Sundelin haki ja sai töitä Avarn Securitystä, jonka pitkäaikaisena koulutuskumppanina Taitotalo toimii.
Patrik Sundelin, vartija ja kohde-esimies, Avarn Security
Lue lisää artikkeleita