Työnjohto, ajoneuvoalan ammattitutkinto Ammattitutkinto

miehiä modernissa autokorjaamossa

Haluatko vahvistaa ja kehittää osaamistasi ajoneuvoalan työnjohtajana? Jos vastasit kyllä, ajoneuvoalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala sopii sinulle, joka työskentelet autoalalla henkilöautojen tai raskaan kaluston puolella toimihenkilönä tai työntekijänä, esimerkiksi työnjohtajana, huoltoneuvojana, tiiminvetäjänä tai yrittäjänä.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti ja ottaa huomioon autoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Työnjohtajana toimiessasi osaat noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita.

Kenelle tutkinto sopii?

 Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet autoalalla henkilöautojen tai raskaan kaluston puolella toimihenkilönä tai työntekijänä, esimerkiksi työnjohtajana, huoltoneuvojana, tiiminvetäjänä tai yrittäjänä.

Taitotalo varmistaa hakeutujan soveltuvuuden alalle. Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS). 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on oppisopimuskoulutusta.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.  

(Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita