Haluatko kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti työtehtävissä, jotka liittyvät Azure pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon?
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutukseen voivat hakeutua it-tehtävissä työskentelevät, työskennelleet tai koulutuksen/harrastuneisuudella hyvät tietotekniset valmiudet omaavat. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, IT-tuessa työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien hallinnasta, tai olet perehtynyt PaaS/SaaS palveluihin.
Tutkinnon suorittaminen edellyttää it-alan työtehtäviä tai työelämässä oppimisen paikkaa.
Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat suotavia. Koulutus järjestetään pääasiassa suomeksi, osa opetuksesta(verkko-opinnot) ja materiaaleista on englanniksi.
Koulutus kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti työtehtävissä, jotka liittyvät Azure pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon.
Tavoitteena on ajantasainen osaaminen ja ymmärrys pilvipalveluihin, käytännön teknisen osaamisen kehittäminen ja päivittäminen sekä moderni näkemys IT-palveluihin, pilvihallintaan ja tietoturvan huomiointiin.
Opintojen aikana voit suorittaa Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.
Opetuspäivien aiheita
- Azure, Google Cloud, AWS
- Azure tilaukset, identiteetit ja pääsynhallinta
- Virtuaaliverkot ja storagepalvelut
- Azure Compute Resources
- Azure Container palvelut
- Azure CDN, Load Balancing ja FrontDoor
- Azure Monitor ja Backup
- IaC (BICEP, ARM, Terraform) ja Azure ARC
Verkkokurssien aiheita mm. henkilökohtaistetusti
- Azure Fundamentals
- SQL ja relaatiotietokannat
- Linux
- PowerShell
- Power automate, Power BI
- Python-ohjelmointi
- IT-palvelunhallinta ja sen käytännöt
- M365-sovellukset
- Google Workspace
- Sosiaalinen media
- Tietoturva, GDPR
- AI:n perusteet
Opintojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa alakohtainen sertifikaatti. Sertifikaatit ovat kansainvälisesti arvostettuja todistuksia asiantuntemuksesta ja erinomainen lisä ansioluetteloon.
Tutkinnon rakenne
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon tutkinnonosat Tieto- ja viestintätekniikan toimintaympäristössä toimiminen sekä Järjestelmäasiantuntijana toimiminen (henkilökohtaistetaan). Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.
Tutkintokoulutus
Hakeutumisvaiheessa ammattitaitosi arvioidaan, ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.
Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.
Tutkinnon voi suorittaa ilman tutkintokoulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon suoraan näytöin.
Tutkinnon suorittaminen
Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 7 kk.
Online opetusta on 2–3 arkipäivänä kuukaudessa klo 8–15, joiden välissä on harjoituksia, tehtäviä ja itseopiskelua sekä työelämässä oppimista. Ryhmän koko on 15-25 opiskelijaa. Opetus pidetään Teamsin välityksellä ja opetuspäivät tallennetaan, joten niitä on mahdollista katsoa myös myöhemmin. Koulutukseen sisältyy myös Eduhousen ja Metropolian AMK:n verkkokursseja.
Hakeutuminen
- Hakija hakeutuu koulutukseen Taitotalon hakeutumislomakkeen kautta.
- Hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse lyhyen kartoitussoiton muodossa.
- Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille 20.10.2024 mennessä.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.