Microsoft Azure -pilvipalveluiden asiantuntija, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto Ammattitutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, pilviasiantuntija, datanomi esittely

Haluatko kehittää ammattitaitoasi tehokkaiden toimintamallien ja työkalujen hyödyntämiseen erityisesti työtehtävissä, jotka liittyvät Azure pilvipalveluiden hankintaan, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon?

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutukseen voivat hakeutua it-tehtävissä työskentelevät, työskennelleet tai koulutuksen/harrastuneisuudella hyvät tietotekniset valmiudet omaavat. Sinulla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, IT-tuessa työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien hallinnasta, tai olet perehtynyt PaaS/SaaS palveluihin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää it-alan työtehtäviä tai työelämässä oppimisen paikkaa.

Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat suotavia. Koulutus järjestetään pääasiassa suomeksi, osa opetuksesta(verkko-opinnot) ja materiaaleista on englanniksi.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus. Sinulla tulee olla työelämässä oppimisen paikka tai työnantaja, jotta pääset kehittämään ammattitaitoasi ja osoittamaan osaamisesi tutkinnon kriteereitä vastaavissa työtehtävissä. 

Katso, mitä tarkoittaa omaehtoinen koulutus.

•    Oppisopimuskoulutus. Tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. 

Katso, mitä tarkoittaa oppisopimus.

Oppi- ja koulutussopimuksissa osatutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 300 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita