Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle valmiuksia kiinteistön tekniikkaan, asiakaspalveluun, hallintoon sekä talouteen liittyvien tehtävien hoitamiseen.
Tavoitteena on myös, että suoritat koulutukseen sisältyvän työssäoppimisen aikana osatutkinnon (yhden tutkinnon osan) isännöinnin ammattitutkinnosta; tekniset palvelut isännöinnissä. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa myös muita isännöinnin ammattitutkinnon osia, jos työtehtäväsi sen mahdollistavat. Ammattitutkinnoissa ammattitaito ja osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä ja siten tutkinnon osa suoritetaan teknisen isännöinnin käytännön työtehtävissä työssäoppimisaikana.
Koulutuksen päätavoitteena on, että työllistyt tekniseksi isännöitsijäksi. Tekniset isännöitsijät työskentelevät isännöitsijätoimistoissa ja hoitavat mm. kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjauksiin sekä osakasmuutostöihin liittyviä asioita.
Kenelle tutkinto sopii?
Olet työtön työnhakija.
Sinulla tulee olla teknisen alan pohjakoulutus esim. rakennusinsinööri, talotekniikkainsinööri, rakennusmestari/-teknikko tai useamman vuoden työkokemusta alalta (esim. rakennus-, talotekniikan-, tai teknisen kiinteistönhoidon -alalta).
Isännöintialalla toimiminen edellyttää sinulta myös hyvää yhteistyö-, vuorovaikutus- ja päätöksentekokykyä, sekä aitoa kiinnostusta alan tehtäviin.
Lisäksi sinulla tulee olla ajokortti (B), ajatellen teknisen isännöitsijän työtehtävien sujuvaa suorittamista.
Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Hakijan suomen kielen taitotason tulee olla vähintään C1.1 eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että hakijan tulee pystyä sujuvasti kommunikoimaan sekä kirjallisesti että suullisesti vaativissakin tilanteissa.
“Koulutus antaa hyvät suuntaviivat kiinteistöjen johtamiseen ja hallintaan”
Koulutuksen aikana suoritetaan yksi tutkinnon osa.
Tekniset palvelut isännöinnissä 30 osp
Koulutuksessa on mahdollista suorittaa myös muita isännöinnin ammattitutkinnon osia, jos työtehtäväsi sen mahdollistavat.
Tutkinnon suorittaminen
Opiskelujen kesto on n. 9 kk
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja ohjattua etäopiskelua (n. 2 kk) sekä työssäoppimista (n. 7 kk).
Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 9.00–16.00. Työssäoppimisjaksolla noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.
Teoriaopinnot sisältävät seuraavia aihealueita;
Kiinteistöalan toimintaympäristö ja lainsäädäntö, asiakaspalvelu, viestintä ja vuorovaikutus (myös englanniksi), toimisto- ja tietotekniikka, taloushallinto, kiinteistön tekninen toiminta ja elinkaari.
Työssäoppiminen on alan käytännön tehtävien oppimista pääasiassa isännöintitoimistoissa. Koulutuksen alussa hankit itse työssäoppimispaikan, tarvittaessa kouluttaja auttaa paikan hakemisessa.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Valinta koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Haastatteluvaiheeseen pääsevät henkilöt kutsutaan Taitotalon vastuukouluttajan toimesta erilliseen haastattelutilaisuuteen sähköpostitse. Haastattelut tullaan järjestämään 26.-28.2.2025 lähtökohtaisesti paikan päällä Taitotalossa (Strömberginkuja 3.n toimipisteessä).
Koulutusmuoto
Kokopäiväopiskelu
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta