Pistepilvien hyödyntäminen teollisuus- ja infra-alalla nyt ja tulevaisuudessa Seminaari

Pistepilvimalli

Seminaarissa johtavat asiantuntijat kertovat, miten eri menetelmillä tuotettuja pistepilviä hyödyntämällä voidaan mullistaa teollisuus- ja infra-ala. 

3D-teknologia voi tuoda merkittäviä taloudellisia säästöjä, parantaa turvallisuutta ja laatua, nopeuttaa prosesseja ja parantaa yhteistyötä osapuolten välissä hankkeissa. Pistepilven hankinta ja hyödyntäminen on tärkeä arvioida eri menetelmillä tuotettujen pistepilvien eroavaisuudet huomioiden. Todellisuutta vastaavat pistepilvet ja tietomallit tukevat tiedolla johtamista ja elinkaaren hallintaa. Tämä on myös loistava tilaisuus verkostoitua alan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa.

Liity mukaan ja vie toimintasi uudelle tasolle pistepilviteknologian avulla!

Koulutuksen sisältö

Seminaarissa kuulet, kuinka pistepilviteknologiat muokkaavat teollisuus- ja infrastruktuurialaa nyt ja tulevaisuudessa. Ohjelma keskittyy laajasti teollisuus- ja infra-alan näkökulmiin, kattaen niin standardit kuin käytännön sovellukset sekä teknologian tulevaisuuden näkymät. 

PSK Standardit PSK 3402 ja PSK 3403

  • Jukka Koistinen, PSK Standardisointi
  • Anna Klemets, Caverion

PSK-standardit PSK3402 ja PSK3403, ovat kriittisiä pistepilvien käytön harmonisoinnissa ja laadunvarmistuksessa. Nämä standardit määrittävät tarkat vaatimukset pistepilvien dokumentoinnille ja hallinnalle, mikä parantaa tiedon yhdenmukaisuutta ja käytettävyyttä eri hankkeissa. Esityksessä käydään läpi, kuinka näitä standardeja hyödynnetään käytännössä ja mitä etuja ne tarjoavat projektien hallintaan ja yhteistyöhön.

Laserkeilaus, fotogrammetria ja tekoäly tulevaisuudessa

  • Harri Paukkeri, Caverion

Tarkastelemme, kuinka laserkeilaus, fotogrammetria ja tekoäly tulevat muuttamaan pistepilviteknologioiden kenttää. Laserkeilauksen ja fotogrammetrian avulla voidaan luoda erittäin tarkkoja 3D-malleja, joita käytetään suunnittelussa, analysoinnissa ja päätöksenteossa. Tekoälyllä ja koneoppimisella voidaan puolestaan analysoida ja automatisoida suuria tietomassoja entistä tehokkaammin. Tämä esitys valottaa teknologisten kehityssuuntien mahdollisuuksia ja niiden vaikutusta alan toimijoihin tulevaisuudessa.

Laserkeilauksen ja fotogrammetrian hyödyntäminen investointihankkeissa

Tässä puheenvuorossa keskitytään laserkeilauksen ja fotogrammetrian hyödyntämiseen investointihankkeissa, joissa tarkka ja ajantasainen tieto on elintärkeää päätöksenteossa. Laserkeilaus ja fotogrammetria mahdollistavat reaaliaikaisen tilannekuvan sekä olemassa olevan ympäristön tarkan mallintamisen, mikä parantaa projektin riskienhallintaa ja kustannustehokkuutta. Kuulet konkreettisia esimerkkejä ja hyötyjä, joita nämä menetelmät tuovat suurten investointihankkeiden toteutukseen.

Onnistunut ja edistyksellinen infrahanke

Infrahankkeet ovat monimutkaisia ja vaativat eri toimijoiden yhteistyötä ja tiedon tehokasta hyödyntämistä. Tämä osio esittelee yhden onnistuneen ja edistyksellisen infrahankkeen, jossa pistepilviteknologiaa on käytetty hankkeen eri vaiheissa, suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon. Kuulet, miten pistepilvet, tietomallit ja muut teknologiat auttavat optimoimaan prosessit, parantamaan laatua ja vähentämään virheitä infrahankkeiden toteutuksessa.

Tiedonkeruumenetelmien erot ja edut

  • Vahur Joala, Leica Geosystems 
  • Nina Heiska, Nordic Geo Center

Erilaiset tiedonkeruumenetelmät – kuten laserkeilaus, fotogrammetria ja manuaalinen mittaus – tarjoavat erilaisia etuja ja soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Tässä esityksessä vertaillaan näitä menetelmiä ja pohditaan, miten ja milloin kutakin kannattaa hyödyntää. Osallistujat saavat kattavan tiedon menetelmien eroista tarkkuudessa, nopeudessa ja kustannuksissa sekä niiden soveltuvuudesta erilaisiin hankkeisiin.

Digitaalinen kaksonen, tietomalli osana elinkaaren hallintaa

  • Ari Puuskari, Profox

Digitaalinen kaksonen on kehittyvä konsepti, jossa fyysisestä rakennelmasta luodaan reaaliaikainen digitaalinen kopio, joka päivittyy jatkuvasti sensorien ja muiden tiedonkeruumenetelmien avulla. Tämä esitys keskittyy digitaalisen kaksosen ja tietomallien käyttöön teollisuus- ja infrahankkeiden elinkaaren hallinnassa. Digitaalinen kaksonen mahdollistaa laitteiden ja infrastruktuurin ennakoivan ylläpidon, optimoinnin ja pitkän aikavälin suunnittelun.

Näkymä viiden vuoden päähän, paneelikeskustelu

  • Anna Klemets, puheenjohtaja, Caverion
  • Mika Karaila, Valmet
  • Maanmittauslaitoksen edustaja
  • Juho Hannus, Luvata Pori
  • Timo Kirkkomäki, Fortum

Seminaari päättyy inspiroivaan paneelikeskusteluun, jossa alan johtavat asiantuntijat pohtivat teknologian ja menetelmien kehitystä seuraavien viiden vuoden aikana. Keskustelu kattaa ennusteita siitä, miten pistepilviteknologiat, tekoäly ja muut uudet innovaatiot muokkaavat teollisuus- ja infra-alan toimintatapoja sekä millaisia uusia mahdollisuuksia ne luovat.

Seminaari tarjoaa osallistujille laajan ja syvällisen katsauksen siihen, miten pistepilviteknologiaa hyödynnetään tehokkaasti nykypäivän projekteissa ja mitä odottaa tulevaisuudessa. Tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa!

Kenelle koulutus sopii?

  • Suunnittelijat
  • Tilaajat
  • Toimittajat
  • Loppukäyttäjät, jotka tekevät muutostöitä kohteisiin
  • Mittauspalveluita tarjoavat yritykset
  • Kunnossapidon toimijat

Asiantuntijat

Anna Klemets

Anna Klemets

Liiketoiminnan kehityspäällikkö
Caverion Industria
Ari Puuskari

Ari Puuskari

Toimitusjohtaja
Profox
Jukka Koistinen

Jukka Koistinen

Toiminnanjohtaja
PSK Standardisointi
Harri Paukkeri

Harri Paukkeri

Yksikön johtaja
Caverion Intelligence
Timo Kirkkomäki

Timo Kirkkomäki

Ryhmäpäällikkö
Fortum
Mika Karaila

Mika Karaila

Tutkimusjohtaja
Valmet Automation
Juho Hannus

Juho Hannus

Tuoteryhmäpäällikkö
Luvata Pori

Nina Heiska

Tuotepäällikkö
Nordic Geo Center

Vahur Joala

HDS tuoteasiantuntija
Leica Geosystems

Muuta tärkeää tietoa

"Anna Klemets toimii liiketoiminnan kehityspäällikkönä Caverionin teollisuuden kumppanuudet ja asiantuntijapalvelut liiketoiminnassa. Hänen taustassa yhdistyy asiantuntemus pistepilvien ja fotogrammetristen menetelmien hyödyntämisestä teollisuudessa ja ymmärrys liiketoiminnan kehittämisestä ja strategisesta johtamisesta. Vallitsevien toimintamallien haastaminen ja kehittäminen saa hänet innostumaan. Seminaarin puheenjohtajana Anna tuo mukanaan asiantuntemusta, innostusta ja kykyä fasilitoida merkityksellisiä keskusteluja."

 

Jukka Koistinen on PSK Standardisoinnin toiminnanjohtaja. Hänellä on laaja kokemus teollisuusinvestointiprojekteista liittyen suunnitteluun, projektinjohtoon, hankintoihin ja käyttöönottoon. Työssään hän tuo ja kehittää teollisuuden parhaat käytännöt sekä uusimmat innovaatiot konkreettisesti PSK-standardeiksi lukuisissa standardisointityöryhmissä.”

 

"Harri Paukkeri vastaa Caverionin teollisuudessa digitaaliset ratkaisut -liiketoimintayksiköstä. Hänellä on laaja kokemus datan ja tekoälyn hyödyntämisestä teollisten prosessien käyttövarmuuden ja tuotantotehokkuuden parantamisessa. Harri tarjoaa uusia näkökulmia konkreettisten esimerkkien kautta, osoittaen, kuinka kehitetyt tekoälyratkaisut tuovat lisäarvoa ja muuttavat kunnossapidon sekä tuotannon operatiivisia käytäntöjä."

 

"Ari Puuskari tuo seminaariin hänen 35-vuoden kokemuksensa teollisuuden prosessien ja digitalisaation kehittämisestä, erityisesti 3D-aineistojen ja digitaalisten työkalujen hyödyntämisestä. Hän on ollut mukana kehittämässä alan käytäntöjä PSK- ja THTH-työryhmissä."

 

"Mika Karaila on Valmet Automationin tutkimusjohtaja ja hakee uusia teknologioita käytettäväksi tulevaisuuden tehtaissa. Erikoisalana on mm. OPC UA kommunikointi sekä Industrial Metaverse ohjelmistojen erilaiset toteutukset ja ominaisuudet & integraatiot. Yhteistyöprojektina mm. Nokian kanssa AISA (Artifical Intelligence for Situation Awareness), jossa testattu RXRM ohjelmistoa sekä tehty taustajärjestelmien yhdistämistä huoltohenkilölle reaaliaikaisen tilannetietojen visualisointia varten."

 

Timo Kirkkomäki on Fortumin ydinvoimapuolen laitossuunnitteluryhmän ryhmäpäällikkö ja laserkeilauksen asiantuntija. Hän on yli 10 vuotta ollut ottamassa käyttöön ja kehittämässä laserkeilausta sekä pistepilvimallinnusta Fortumissa. Timo edustaa omalla pitkällä kokemuksella keskustelussa haastavan teollisuusympäristön laserkeilauksen asiantuntemusta.”

 

"Juho Hannus toimii Luvata Porin tuoteryhmäpäällikkönä ja tuo seminaariin yli 10 vuoden kokemuksen laserkeilauksesta ja pistepilvistä. Hänellä on kokemusta laserkeilausten hankinnasta ja tuo seminaariin tuoreita näkökulmia myös fotogrammetrian osalta. Juho on myös toiminut PSK-työryhmissä kehittämässä alan standardeja."

 

 

 

 

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita