Seminaarissa johtavat asiantuntijat kertovat, miten eri menetelmillä tuotettuja pistepilviä hyödyntämällä voidaan mullistaa teollisuus- ja infra-ala.
3D-teknologia voi tuoda merkittäviä taloudellisia säästöjä, parantaa turvallisuutta ja laatua, nopeuttaa prosesseja ja parantaa yhteistyötä osapuolten välissä hankkeissa. Pistepilven hankinta ja hyödyntäminen on tärkeä arvioida eri menetelmillä tuotettujen pistepilvien eroavaisuudet huomioiden. Todellisuutta vastaavat pistepilvet ja tietomallit tukevat tiedolla johtamista ja elinkaaren hallintaa. Tämä on myös loistava tilaisuus verkostoitua alan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa.
Liity mukaan ja vie toimintasi uudelle tasolle pistepilviteknologian avulla!
Seminaari sopii prosessi- ja energiateollisuudessa toimiville asiantuntijoille, jotka tekevät jatkuvaa muutos ja uudistamistyötä sekä kunnossapidon suunnittelua tai projekteja. Infrapuolen asiantuntijoille ja projektipäälliköille, jotka tekevät suunnittelua, aikataulutusta ja hinnoittelulaskelmia, ja kohteiden kartoitusta ennen kohteiden rakennustöitä, maaperän mallinnusta tai muutostöitä.
Koulutuksen sisältö
Seminaarissa kuulet, kuinka pistepilviteknologiat muokkaavat teollisuus- ja infrastruktuurialaa nyt ja tulevaisuudessa. Ohjelma keskittyy laajasti teollisuus- ja infra-alan näkökulmiin, kattaen niin standardit kuin käytännön sovellukset sekä teknologian tulevaisuuden näkymät.
Seminaarin ohjelma:
- PSK Standardit PSK 3402 ja PSK 3403 (Jukka Koistinen, Anna Klemets)
- Tekoälyn, kuten konenäön ja äänianalytiikan hyödyntäminen teollisuudessa (Harri Paukkeri)
- Laserkeilauksen ja fotogrammetrian hyödyntäminen investointihankkeissa (Arto Vuorela)
- Onnistunut ja edistyksellinen infrahanke (Tero Maijala)
- Keilausaineistojen hyödyntäminen käytännön liiketoiminnassa - kansainväliset esimerkit (Jussi Ketoja)
- Tiedonkeruumenetelmien erot ja edut (Nina Heiska, Vahur Joala, Sakari Mäenpää)
- Digitaalinen kaksonen (Ari Puuskari)
- Tietomalli osana elinkaaren hallintaa (Ari Mäkelä)
- Näkymä viiden vuoden päähän, paneelikeskustelu (Anna Klemets, Mika Karaila, Timo Kirkkomäki, Juho Hannus, Nina Heiska, Antero Kukko)
Lisätietoa luennoista:
PSK Standardit PSK 3402 ja PSK 3403
- Jukka Koistinen, PSK Standardisointi
- Anna Klemets, Caverion Industria
PSK-standardit PSK3402 ja PSK3403, ovat kriittisiä pistepilvien käytön harmonisoinnissa ja laadunvarmistuksessa. Nämä standardit määrittävät tarkat vaatimukset pistepilvien dokumentoinnille ja hallinnalle, mikä parantaa tiedon yhdenmukaisuutta ja käytettävyyttä eri hankkeissa. Esityksessä käydään läpi, kuinka näitä standardeja hyödynnetään käytännössä ja mitä etuja ne tarjoavat projektien hallintaan ja yhteistyöhön.
Tekoälyn, kuten konenäön ja äänianalytiikan hyödyntäminen teollisuudessa
- Harri Paukkeri, Caverion Intelligence
Tekoälylle omistetussa puheenvuorossa kuulemme, kuinka tekoäly voi parantaa tuotantolaitosten käyttövarmuutta ja tehokkuutta ja mitä konkreettisia hyötyjä tekoälyn avulla saavutetaan. Perehdymme esityksen aikana muun muassa konenäön ja äänianalytiikan ratkaisuihin, joita teollisuudessa hyödynnetään ennustavan kunnossapidon, prosessien valvonnan ja tuotantotehokkuuden parantamiseen.
Laserkeilauksen ja fotogrammetrian hyödyntäminen investointihankkeissa
- Arto Vuorela, SmartGeo
Tässä puheenvuorossa keskitytään laserkeilauksen ja fotogrammetrian hyödyntämiseen investointihankkeissa, joissa tarkka ja ajantasainen tieto on elintärkeää päätöksenteossa. Laserkeilaus ja fotogrammetria mahdollistavat reaaliaikaisen tilannekuvan sekä olemassa olevan ympäristön tarkan mallintamisen, mikä parantaa projektin riskienhallintaa ja kustannustehokkuutta. Kuulet konkreettisia esimerkkejä ja hyötyjä, joita nämä menetelmät tuovat suurten investointihankkeiden toteutukseen.
Keilausaineiston hyödyntäminen käytännön liiketoiminnassa – kansainväliset esimerkit
- Jussi Ketoja, Cintoo
Laserkeilausaineistojen tehokas hyödyntäminen on ollut pitkään haastavaa. Nykyaikaiset algoritmit ja pilvialustat ovat jo muutaman vuoden ajan ratkaisseet tämän ongelman, mahdollistaen aineistojen tehokkaan hyödyntämisen. Puheenvuorossa käydään läpi erittäin konkreettisia esimerkkejä tuottavuuden lisääntymisestä erilaisissa teollisissa prosesseissa.
Onnistu infra-hankkeessa hyödyntämällä 3D-mittaustietoa tehokkaasti
- Tero Maijala, Infrakit Group
Infrahankkeet ovat monimutkaisia ja vaativat eri toimijoiden yhteistyötä ja tiedon tehokasta hyödyntämistä. Tämä osio esittelee onnistuneita ja edistyksellisiä infrahankkeita, joissa pistepilviteknologiaa on käytetty hankkeen eri vaiheissa, suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon. Kuulet, miten pistepilvet, tietomallit ja muut teknologiat auttavat optimoimaan prosessit, parantamaan laatua ja vähentämään virheitä infrahankkeiden toteutuksessa.
Tiedonkeruumenetelmien erot ja edut
- Vahur Joala, Leica Geosystems
- Nina Heiska, Nordic Geo Center
- Sakari Mäenpää, Geotrim
Erilaiset tiedonkeruumenetelmät – kuten laserkeilaus, fotogrammetria ja manuaalinen mittaus – tarjoavat erilaisia etuja ja soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Tässä esityksessä vertaillaan näitä menetelmiä ja pohditaan, miten ja milloin kutakin kannattaa hyödyntää. Osallistujat saavat kattavan tiedon menetelmien eroista tarkkuudessa, nopeudessa ja kustannuksissa sekä niiden soveltuvuudesta erilaisiin hankkeisiin.
Digitaalinen kaksonen, tietomalli osana elinkaaren hallintaa
- Ari Puuskari, Profox
- Ari Mäkelä, Väylävirasto
Digitaalinen kaksonen on kehittyvä konsepti, jossa fyysisestä rakennelmasta luodaan reaaliaikainen digitaalinen kopio, joka päivittyy jatkuvasti sensorien ja muiden tiedonkeruumenetelmien avulla. Tämä esitys keskittyy digitaalisen kaksosen ja tietomallien käyttöön teollisuus- ja infrahankkeiden elinkaaren hallinnassa. Digitaalinen kaksonen mahdollistaa laitteiden ja infrastruktuurin ennakoivan ylläpidon, optimoinnin ja pitkän aikavälin suunnittelun.
Näkymä viiden vuoden päähän, paneelikeskustelu
- Anna Klemets, puheenjohtaja, Caverion Industria
- Mika Karaila, Valmet Automation
- Juho Hannus, Luvata Pori
- Timo Kirkkomäki, Fortum
- Nina Heiska, Nordic Geo Center
- Antero Kukko, Maanmittauslaitos
Seminaari päättyy inspiroivaan paneelikeskusteluun, jossa alan johtavat asiantuntijat pohtivat teknologian ja menetelmien kehitystä seuraavien viiden vuoden aikana. Keskustelu kattaa ennusteita siitä, miten pistepilviteknologiat, tekoäly ja muut uudet innovaatiot muokkaavat teollisuus- ja infra-alan toimintatapoja sekä millaisia uusia mahdollisuuksia ne luovat.
Seminaari tarjoaa osallistujille laajan ja syvällisen katsauksen siihen, miten pistepilviteknologiaa hyödynnetään tehokkaasti nykypäivän projekteissa ja mitä odottaa tulevaisuudessa. Tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa!
Kenelle koulutus sopii?
- Suunnittelijat ja projektipäälliköt teollisuus- ja infra-alalla
- Mittauspalveluiden tilaajat
- Mittauspalvelutoimittajat
- Konsulttiyritysten edustajat
- Teollisuuden ja infran rakennuttajat