![Teollisuuslaitos pimeässä kuvattuna](/sites/default/files/styles/renewal_product_main_image_s_1_5x/public/2024-10/Pistepilvien-hy%C3%B6dynt%C3%A4minen-teollisuus-ja-infra-alalla-466485780.jpg?h=56d0ca2e&itok=Wq0A0Mhn)
"Anna Klemets toimii liiketoiminnan kehityspäällikkönä Caverionin teollisuuden kumppanuudet ja asiantuntijapalvelut liiketoiminnassa. Hänen taustassaan yhdistyy asiantuntemus pistepilvien ja fotogrammetristen menetelmien hyödyntämisestä teollisuudessa ja ymmärrys liiketoiminnan kehittämisestä ja strategisesta johtamisesta. Vallitsevien toimintamallien haastaminen ja kehittäminen saa hänet innostumaan. Seminaarin puheenjohtajana Anna tuo mukanaan asiantuntemusta, innostusta ja kykyä fasilitoida merkityksellisiä keskusteluja."
”Jukka Koistinen on PSK Standardisoinnin toiminnanjohtaja. Hänellä on laaja kokemus teollisuusinvestointiprojekteista liittyen suunnitteluun, projektinjohtoon, hankintoihin ja käyttöönottoon. Työssään hän tuo ja kehittää teollisuuden parhaat käytännöt sekä uusimmat innovaatiot konkreettisesti PSK-standardeiksi lukuisissa standardisointityöryhmissä.”
"Harri Paukkeri vastaa Caverionin teollisuudessa digitaaliset ratkaisut -liiketoimintayksiköstä. Hänellä on laaja kokemus datan ja tekoälyn hyödyntämisestä teollisten prosessien käyttövarmuuden ja tuotantotehokkuuden parantamisessa. Harri tarjoaa uusia näkökulmia konkreettisten esimerkkien kautta, osoittaen, kuinka kehitetyt tekoälyratkaisut tuovat lisäarvoa ja muuttavat kunnossapidon sekä tuotannon operatiivisia käytäntöjä."
"Ari Puuskari tuo seminaariin hänen 35-vuoden kokemuksensa teollisuuden prosessien ja digitalisaation kehittämisestä, erityisesti 3D-aineistojen ja digitaalisten työkalujen hyödyntämisestä. Hän on ollut mukana kehittämässä alan käytäntöjä PSK- ja THTH-työryhmissä."
"Mika Karaila on Valmet Automationin tutkimusjohtaja ja hakee uusia teknologioita käytettäväksi tulevaisuuden tehtaissa. Erikoisalana on mm. OPC UA -kommunikointi sekä Industrial Metaverse -ohjelmistojen erilaiset toteutukset ja ominaisuudet & integraatiot. Yhteistyöprojektina mm. Nokian kanssa AISA (Artifical Intelligence for Situation Awareness), jossa testattu RXRM-ohjelmistoa sekä tehty taustajärjestelmien yhdistämistä huoltohenkilölle reaaliaikaisen tilannetietojen visualisointia varten."
”Timo Kirkkomäki on Fortumin ydinvoimapuolen laitossuunnitteluryhmän ryhmäpäällikkö ja laserkeilauksen asiantuntija. Hän on yli 10 vuotta ollut ottamassa käyttöön ja kehittämässä laserkeilausta sekä pistepilvimallinnusta Fortumissa. Timo edustaa omalla pitkällä kokemuksella keskustelussa haastavan teollisuusympäristön laserkeilauksen asiantuntemusta.”
"Juho Hannus toimii Luvata Porin tuoteryhmäpäällikkönä ja tuo seminaariin yli 10 vuoden kokemuksen laserkeilauksesta ja pistepilvistä. Hänellä on kokemusta laserkeilausten hankinnasta ja tuo seminaariin tuoreita näkökulmia myös fotogrammetrian osalta. Juho on myös toiminut PSK-työryhmissä kehittämässä alan standardeja."
"FM Nina Heiska on työskennellyt kaukokartoitusaineistojen tuotannon ja analyysin parissa yli 20 vuotta. Hän on työskennellyt geodeettisten mitttauslaitteistojen maahantuojan Nordic Geo Center Oy:n palveluksessa vuodesta 2008 lähtien. Hän on osallistunut kymmenien laserskannaushankkeiden suunnitteluun, hankintaan ja käsittelyyn sekä myynyt useita laserskannausjärjestelmiä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Vuodesta 2013 lähtien hän on ollut mukana kehittämässä mobiililaserskannauksen tuotantomenetelmiä tiesuunnittelun lähtötietojen tuotantoon sekä tieinfran rakentamisen ja rakenteiden seurantaan. Viimeisimpänä osana tätä hanketta on kehitetty myös tien pinnan kuntoparametrien tuottamista mobiililaserkeilausaineistosta. Kehittämistyön tuloksena Nordic Geo Center Oy on läpäissyt Statens väg- och transportforskningsinstitutin (VTI) valvomat viralliset testit Ruotsissa RIEGL VMX -järjestelmillä. Viimeisimpänä osana tätä kehitystä Nordic Geo Center Oy on lokakuussa 2024 osallistunut Saksan liittovaltion maanteiden tutkimuslaitoksen (BASt) testiradalla Kölnissä järjestettyyn kansainväliseen tienpinnan kuntoparametrien tuotantotestiin."
"Antero Kukko toimii liikkuvan laserkeilauksen professorina Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa ja Aalto-yliopistossa Rakennetun ympäristön laitoksella. Hänen erityisalanaan ovat liikkuvan laserkeilauksen järjestelmät ja monikanavainen laserkeilaus sekä niiden tulkintaprosessit ja sovellukset rakennetussa ympäristössä, energiaverkoissa, koneellisessa metsätaloudessa sekä luonnontieteellisissä sovelluksissa. Anteroa kiinnostavat uudet sovellukset ja teknologian hyödyntäminen mahdollisimman laajasti eri aloilla. Uusi tieto, tietämyksen siirto ja innovaatiot ovat hänelle merkityksellinen tapa edistää alan kehitystä."
"Arto Vuorelalla on pitkäaikaista kokemusta satelliitti- ja ilmakuvien käsittelystä, hankkeiden kehittämisestä ja laadunvalvonnasta. Laserkeilauksen prosesseissa hän on vastaavasti työskennellyt Pöyryllä sekä v:sta 2017 alkaen SmartGeo Oy:ssä, joka on ollut mukana kehittämässä PSK3402- ja PSK3403-standardeja."
”Jussi Ketojalla on lähes 20 vuoden kokemus rakennusohjelmistoalalta ja hän on ollut mukana kansainvälisten yritysten rakentamisen digitalisaatioprosesseissa.”
Klemets Anna
Klemets Anna
Koistinen Jukka, toiminnanjohtaja, PSK Standardisointiyhdistys ry
Paukkeri Harri
Vuorela Arto
Maijala Tero
Joala Vahur
Heiska Nina
Mäenpää Sakari
Puuskari Ari
Klemets Anna
Karaila Mika
Hannus Juho
Kirkkomäki Timo
Heiska Nina
Kukko Antero