Talous- ja palkkahallinnon koulutus, 721030 Työvoimakoulutus

hymyilevä taloushallinnon mies

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa talous- tai palkkahallinnon monipuolisissa työtehtävissä ja edistää työllistymistä esimerkiksi reskontranhoitajaksi, taloushallinnon assistentiksi, kirjanpitäjäksi tai palkanlaskijaksi.

Tavoitteena on työllistyä talous- ja palkkahallinnon tehtäviin. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa opiskelijan lähtötasosta ja henkilökohtaisista valmiuksista sekä työssäoppimispaikan työtehtävistä riippuen 1-3 valinnaista tutkinnon osaa liiketoiminnan perustutkinnosta (merkonomi) tai liiketoiminnan ammattitutkinnosta, taloushallinnon osaamisalalta.

Kenelle tutkinto sopii?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.
Hakijalta edellytetään kiinnostusta talous- tai palkkahallinnon tehtäviin ja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen.
Hakijalla tulee olla asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta, aikataulupaineiden sietokykyä ja hänen tulee hallita tietotekniikan perustaidot.
Hakija voi olla alalla aiemmin työskennellyt ja/tai alaa aiemmin opiskellut tai alalle tulija, jolla on aiempaa kokemusta toimistotehtävistä. Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B2.1 tai vastaava taso ).

 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksena aikana.
 

Yhteistyössä

TE-palvelut logo