Haluaisitko toimia lähihoitajana vastasyntyneiden ja heidän perheidensä parissa?
Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyö- tutkinnonosan suorittaminen antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi lapsivuodeosastolla kätilön työparina. Koulutus sopii valmistuneille lähihoitajille tai loppuvaiheen opiskelijoille sekä terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka haluavat syventää tietojaan.
Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyön tutkinnon osan suorittaneella hoitajalla on valmiudet suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakaslähtöisesti perheiden hoitoa, ohjausta ja jatkohoitoa huomioiden perheen tilanteen ja kulttuuriset taustat. Hän hyödyntää työssään vastasyntyneen ja imeväisikäisen tietoperustaa sekä kunnioittaa asiakkaan ja perheen itsemääräämisoikeutta ja osaa tukea perheen osallisuutta.
Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyö tutkinnon osan suorittaminen antaa lähihoitajalle valmiudet työskennellä esimerkiksi lapsivuodeosastolla kätilön työparina. Koulutus perustuu uusiin lähihoitajan tutkinnonperusteisiin.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus sopii valmistuneille lähihoitajille tai loppuvaiheen opiskelijoille sekä terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka haluavat syventää tietojaan.
Koulutuksen sisältö
- Vastasyntyneiden hoitoon liittyvään termistöön tutustuminen
- Sikiön kasvu ja kehitys, muun muassa normaaliraskauden seuranta & riskiraskaudet
- Vastasyntyneen ja imeväisikäisen perushoito, muun muassa vaipanvaihto, ihonhoito, navan hoito, vastasyntyneelle tehtävät mittaukset (paino, pituus, päänympärys, saturaatio, syke)
- Vastasyntyneen erityistilanteet, muun muassa verensokeriseuranta, vastasyntyneen keltaisuus, ennenaikaisuus, painonlasku, imukuppi- ja sektiovauvat
- Vanhempien ohjaus, muun muassa ohjaamisen viiden portaan menetelmä, erilaiset perheet ja monikulttuurisuus
- Varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen, muun muassa vanhemmuuden tukeminen, kumppanin rooli synnytyksen jälkeen ja babyblues
- WHO:n Imetysohjaaja-koulutus
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan.
Koulutukseen sisältyy itsenäistä opiskelua verkossa, lähiopetuspäiviä sekä työssäoppimisjakso.
Koulutusmuoto
Opetus järjestetään monimuoto-opiskeluna:
- Itsenäinen opiskelu verkkoalustalla: 12 päivää, (70h).
- WHO:n imetysohjaajakoulutus verkkoalustalla (8h).
3 lähiopetuspäivää:
- Vastasyntyneen hoito, 1 pajapäivä
- WHO:n imetysohjauskoulutus, 2 pajapäivää
Työssäoppimisjakso ja näyttö: 210 tuntia