Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyö, valinnainen tutkinnon osa Perustutkinto

Vauvan jalat

Haluaisitko toimia lähihoitajana vastasyntyneiden ja heidän perheidensä parissa? 
 

Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyö- tutkinnonosan suorittaminen antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi lapsivuodeosastolla kätilön työparina. Koulutus sopii valmistuneille lähihoitajille tai loppuvaiheen opiskelijoille sekä terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka haluavat syventää tietojaan.

Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyön tutkinnon osan suorittaneella hoitajalla on valmiudet suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakaslähtöisesti perheiden hoitoa, ohjausta ja jatkohoitoa huomioiden perheen tilanteen ja kulttuuriset taustat. Hän hyödyntää työssään vastasyntyneen ja imeväisikäisen tietoperustaa sekä kunnioittaa asiakkaan ja perheen itsemääräämisoikeutta ja osaa tukea perheen osallisuutta.

Vastasyntyneen ja imeväisikäisen hoitotyö tutkinnon osan suorittaminen antaa lähihoitajalle valmiudet työskennellä esimerkiksi lapsivuodeosastolla kätilön työparina. Koulutus perustuu uusiin lähihoitajan tutkinnonperusteisiin.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii valmistuneille lähihoitajille tai loppuvaiheen opiskelijoille sekä terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka haluavat syventää tietojaan.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Opetus järjestetään monimuoto-opiskeluna:

  • Itsenäinen opiskelu verkkoalustalla: 12 päivää, (70h).
  • WHO:n imetysohjaajakoulutus verkkoalustalla (8h).
  • 3 lähiopetuspäivää: 

    - Vastasyntyneen hoito, 1 pajapäivä

    - WHO:n imetysohjauskoulutus, 2 pajapäivää

  • Työssäoppimisjakso ja näyttö: 210 tuntia