Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on hankkia ja parantaa valmiuksia toimia aula- ja monipalveluhenkilön ja/tai vartijan monipuolisissa työtehtävissä yksityisissä tai julkisissa organisaatioissa.
Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen aulapalveluhenkilön / vartijan monipuolisiin työtehtäviin.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille 20 vuotta täyttäneille työnhakijoille. Hakijalta edellytetään kiinnostusta toimia erilaisten organisaatioiden aulapalvelun ja/tai vartijan tehtävissä.
Koulutukseen hakijalta edellytetään oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Kokemus erilaisista asiakas- ja aulapalvelutehtävistä katsotaan hakijalle eduksi, mutta se ei ole välttämätöntä.
Aulapalveluhenkilön työ sisältää esimerkiksi erilaisten teknisten laitteiden käyttöä, kuten kulunvalvonta-, kamera- ja toimistotekniikka. Kyseisten järjestelmien käyttöohjeiden ymmärtämistä ja muiden työntekijöiden opastamista laitteiden käytössä, kirjallista viestintää, erilaisten palvelutoimeksiantojen suorittamista, puhelinasiointia sekä palvelupisteessä tapahtuvaa asiakkaiden ohjausta ja opastusta. Tämän vuoksi koulutukseen valittavalla tulee olla hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B2.1 tai vastaava taso). Englannin kielen taito katsotaan hakijalle eduksi.
Hakijan tulee olla turvallisuusalan tehtäviin soveltuva eli rehellinen ja luotettava sekä hänellä pitää olla nuhteeton tausta.
Opiskelijaksi soveltuminen (SORA-lainsäädäntö)
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla
- sellainen näön tai kuulon heikkous, joita ei voida apuvälineillä korjata
- sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön työtehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
- päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
sellaiset fyysiset sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen
Sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota päivitetään koulutuksen aikana.
Koulutuksen aikana
suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinnon, liiketoiminnan palveluiden osaamisalalta tutkinnon osa aula- ja monipalvelut (60 osaamispistettä) sekä turvallisuusalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa vartijan koulutus (25 osaamispistettä). Mikäli hakeutujalla on jo vartijan koulutus suoritettuna, hän voi suorittaa sen asemesta toisen tutkinnon osan liiketoiminnan ammattitutkinnon, liiketoiminnan palveluiden osaamisalalta.
Esivalinta koulutukseen
Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten perustelethan hakemuksesi hyvin. Kerro hakemuksessa motivaatiostasi ja soveltuvuudestasi kyseiseen koulutukseen.
Osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun. Kutsu tulee sähköpostilla/tekstiviestillä suoraan Taitotalon kouluttajalta (vk 8). Haastattelut pidetään viikolla 9 ja päätökset valinnasta tehdään saman viikon aikana
Koulutus alkaa opiskeluun ja tutkintojen suorittamiseen ja työllistymisedellytysten hankkimiseen orientaatiolla 5.3.2025.
Orientaatiojakson jälkeen opinnot jatkuvat turvallisuusalan ammattitutkinnon vartijan koulutuksen suorittamisella oppilaitoksessa sekä liiketoiminnan ammattitutkinnon aula- ja monipalvelut -tutkinnon osaan liittyvillä opinnoilla. Aula- ja monipalvelut -tutkinnon osaan tarvittava ammattitaito hankitaan pääsääntöisesti käytännön työtehtävissä koulutussopimustyöpaikalla. Myös näytöt suoritetaan työtehtävien yhteydessä. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Tutkinnon suorittaminen
n. 3,5 kk.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksena aikana.
Lähiopetuspäivät oppilaitoksessa pidetään arkisin pääasiassa kello 8.00-16.00 välisenä aikana. Kun opiskelet työpaikalla, noudatat työpaikan työaikoja. Työ voi olla myös vuorotyötä. Sinun täytyy pystyä matkustamaan työpaikoille, joissa suoritat työssäoppimisjakson.
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus viimeistään 14.2.2025 mennessä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen (paperihakemuslomake: www.suomi.fi, hakusana TEM601, koulutusnumero 724716). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti työvoimaviranomaisen toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen hakuaikana.
- Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
- Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www. työmarkkinatori> Oma asiointi -> koulutushakemus.
Yhteydenotot sähköpostitse Kari Lahtinen tai asiakaspalveluun
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus on maksuton.