Turvallisuusalan erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

Turvallisuusalan EAT virallistaa osaamisesi turvallisuusalan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. Se antaa pätevyyden toimia turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana.

 

Turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi voit hakea hyväksyntää turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavaksi hoitajaksi. 1.1.2017 voimaan astuneen yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain (1085/2015) mukaan myös järjestyksenvalvontatoimintaa sekä turvasuojaustoimintaa harjoittavan yrityksen tulee olla hakenut turvallisuusalan elinkeinolupaa poliisihallitukselta viimeistään 31.12.2018. Tällöin yrityksellä tulee olla palveluksessaan (työsuhteessa) vähintään yksi vastaava hoitaja.

Verkko-opintoihin osallistuminen mahdollistaa tehokkaan opiskelun. Opiskelijan sekä yrityksen arvokasta työaikaa säästyy, kun ylimääräinen matkustaminen jää pois.

Tutkintokoulutuksen aikana opiskelijat voivat esittää kysymyksiä kouluttajalle ja halutessaan jakaa omia kokemuksiaan toisten kanssa. Kouluttajina toimivat kokeneet turvallisuusalan kouluttajat.

Tutkinnon nimi on muuttunut 1.1.2025, aikaisemmin Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto TVEAT.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus soveltuu kaikille toimijoille, joilta edellytetään turvallisuusalan elinkeinolupaa. 

  • vartioimisliikkeet
  • järjestyksenvalvontatoiminta
  • turvasuojaustoiminta
  • lukitusalan yritykset
  • teknistä turvallisuutta suunnittelevat ja asentavat yritykset
  • kiinteistöhuoltoliikkeet, jotka tekevät mm. avainpesän, lukkorungon ja helojen vaihtamista sekä asiakkaiden tallentavien kameravalvontajärjestelmien tallenteiden selaamista

Tutkinto soveltuu myös henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu turvallisuussuunnittelu ja turvallisuuden kehittäminen tai esihenkilötyöskentely.

Tutkinnon suorittaminen

Taitotalossa sinua kannustetaan ja ohjataan myös kohti korkeakouluopintoja

Ammatillisen tutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Samalla saat hyvän ammatillisen osaamisen pohjan, jonka kehittämistä voit jatkaa korkeakouluissa.

Sinua tuetaan valmistautumisessa korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintaan ja valintakokeisiin. Tapaat opinto-ohjaajan säännöllisesti ohjauksen merkeissä ja saat lisää korkeakouluvalmiuksia erillisten YTO-valinnaisten kurssien avulla.

Jos olet motivoitunut aloittamaan korkeakouluopintoja jo ammatillisten opintojesi aikana, Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla.

Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla. 

Kerro kiinnostuksestasi korkeakouluopintoihin jo heti hakeutumisvaiheessa. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) myös mahdollisista korkeakouluopintoista.

Katso lisää inspiraatiota Taitotalosta korkeakouluun -sivustolta. 

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Asiantuntijat

Inspiroidu

Asiakastarina
Niemikotisäätiö järjestää sosiaalipsykiatrista kuntoutustyötä ja ehkäisevää mielenterveystyötä avohoidossa oleville mielenterveyskuntoutujille Helsingissä. Taitotalo on toteuttanut Niemikotisäätiölle koulutusta haastavissa asiakaspalvelutilanteissa toimimiseen.
Ari Kuusela, Niemikotisäätiö
Lue lisää artikkeleita