Tuulivoimaosaajan koulutuksessa vahvistat tarvelähtöisesti ammatillista osaamistasi tuulivoima-alan eri osa-alueilla. Koulutuksessa on mahdollista valita henkilökohtainen oppimispolku, aiemman osaamisesi ja taustasi mukaan. Koulutus soveltuu tuulivoima-alalla jo työskentelevien täydennyskoulutukseksi tai muulla alalla, esimerkiksi sähkö, automaatio ja mekaaninen kunnossapito, työskentelevien tuulivoima-alan peruskoulutukseksi.
Koulutuksen sisältö
Taitotalon koulutuksissa saat tuulivoima-alalla tarvittavia turvallisuus-, ammatillisia täydennyskoulutuksia ja yleisperehdytyksen alan erityspiirteisiin. Tutustu tarjontaan:
Ilmoittaudu koulutukseen oikealla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Koulutukseen hyväksymisen jälkeen tarjoamme teille tarkemmat tiedot valittavissa olevien yksittäisten koulutuspäivien sisällöstä ja ajankohdista.
Huomioithan, että koulutukseen valitun tulee erillisellä pyynnöllä antaa oma henkilötunnus valtakunnallisen opinto- ja tutkintorekisterin seurantatietojen ylläpitämiseksi. (Opinto- ja tutkintorekisteristä annettu laki 884/2017)
Kenelle koulutus sopii?
Koulutuksesta hyötyvät tuulivoima-alalla jo työskentelevät, jotka voivat täydentää jo hankittua alan osaamistaan sekä alan vaihtajat, jotka saavat koulutusohjelmassa laajan tuulivoimalan peruskoulutuksen.
Tuulivoima-alalla työskenteleviltä vaaditaan teknistä osaamista, fyysistä kuntoa, hyviä viestintätaitoja sekä valmiutta työskennellä vaihtelevissa olosuhteissa.
- tuulivoima-asentajat, -huoltajat ja kunnossapitäjät
- energia- ja ympäristöinsinöörit
- sähkö- ja automaatioinsinöörit
- sähkö- ja automaatioasentajat
- kone- ja kunnossapitoasentajat
Asiantuntijat
Muuta tärkeää tietoa
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.