Uusi EU:n koneasetus 2023/1230 Seminaari

konepajatekniikka

Uusi EU:n koneasetus julkaistiin kesäkuussa 2023, ja se korvaa tammikuussa 2027 nykyisen EU:n konedirektiivin (2006/42/EY). Seminaarissa tutustutaan uuden koneasetuksen sisältöön ja käydään läpi asetuksen sisältämät merkittävimmät erot konedirektiiviin verrattuna. 

Koulutuksen sisältö

Seminaaripäivän aikana perehdytään koneiden suunnittelijoita ja valmistajia koskeviin uusiin vaatimuksiin sekä merkittäviä muutostöitä ja koneiden maahantuojia ja jakelijoita koskeviin vaatimuksiin. Seminaarin päätteeksi kuullaan, miten ja millä aikataululla koneasetuksesta johtuva standardien uusinta etenee ja miten uusintatyöhön voi osallistua.

 

Seminaarissa saat selkeän käsityksen siitä, miten konedirektiivin 2006/42/EY korvaava uusi EU:n koneasetus 2023/1230 tulee muuttamaan konesääntelyä EU:ssa, mitä olennaisia muutoksia verrattuna nykytilanteeseen uudistus tuo mukanaan ja miten paljon aikaa muutoksiin on valmistautua.

 

Kouluttajat

Katri Tytykoski, liiketoimintapäällikkö, FINN-Tarkastus

Jukka-Pekka Rapinoja, asiantuntija, METSTA (Metalliteollisuuden standardisointiyhdistys ry)

 

Katri Tytykoskella on pitkä kokemus erilaisista koneturvallisuuteen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Hän on viranomaisroolissa osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun niin kansallisella kuin EU:n tasolla sekä tehnyt erilaisia tarkastuksia ja arviointeja tarkastuslaitosten palveluksessa ollessaan. Päivätöinään Katri edusti Suomea koneasetusneuvotteluissa EU:n neuvostossa 4/2021 – 1/2023, joten Katri tuntee uuden asetuksen sisällön perinpohjaisesti. Hänellä on ainoana Suomessa ensikäden tietoa asetuksen sisällöstä ja uusien vaatimusten soveltamisesta käytäntöön. Koneturvallisuuskouluttajana toimimisesta Katrilla on yli 15 vuoden kokemus. Katrin taustoihin voi tutustua tarkemmin LinkedIn:ssä: www.linkedin.com/in/katritytykoski/

 

Jukka-Pekka Rapinoja toimii standardoinnin asiantuntijana METSTAlla ja hänen vastuualueelleen kuuluu koneturvallisuuden, hissien ja teknisen tuotemäärittelyn standardoinnin seuraaminen Suomessa ja kansainvälisesti. Rapinoja on usean CENin ja ISOn hissityöryhmän sihteeri ja seuraa läheltä koneturvallisuuteen liittyvän standardointipyynnön valmistelua.

Ohjelmassa

  • Mistä uudessa EU:n koneasetuksessa on kysymys?
  • Miten koneen valmistajan velvollisuudet muuttuvat EU:n koneasetuksen myötä?
  • Osittain valmiin koneen valmistajan velvollisuudet EU:n koneasetuksessa
  • Koneiden merkittävät muutokset
  • Yhdenmukaistetut koneturvallisuusstandardit ja koneasetuksesta johtuva standardien uusinta

Kenelle koulutus sopii?

  • koneiden suunnittelijat ja valmistajat
  • koneiden maahantuojat ja jakelijat
  • koneiden muutostöitä tekevät tai teettävät yritykset
  • koneiden käytönaikaisesta turvallisuudesta vastaavat
  • muut uudesta EU:n koneasetuksesta ja koneturvallisuudesta kiinnostuneet
Ilkka Lassila

i Kysy lisää

Ilkka Lassila

koulutusasiantuntija, suunnittelijoiden koulutukset, prosessiturvallisuus, säteilyturvallisuus
Ota yhteyttä