Käytännönläheinen koulutus vahvistaa ammattitaitoa asiakaspalvelun, myynnin ja verkkokaupan työtehtävissä ja edistää työllistymistä näihin tehtäviin.
Kenelle tutkinto sopii?
Hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakas, jonka työnhaku on voimassa. Hakijalta edellytetään kiinnostusta asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviin. Hakijalla tulee olla oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (riittävä kielitaito vähintään B1.1).
Sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koulutuksen aikana.
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa opiskelijan lähtötasosta ja henkilökohtaisista valmiuksista riippuen 1-2 pakollista tutkinnon osaa ja/tai 1-2 valinnaista tutkinnon osaa liiketoiminnan perustutkinnosta (merkonomi). Mahdolliset suoritettavat tutkinnon osat kartoitetaan henkilökohtaistamisprosessin aikana koulutuksen aloituskeskusteluissa.
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksena alussa. Tietopuolista koulutusta on yhteensä 4 viikkoa kahdessa jaksossa ja työssäoppimista yhteensä 18 viikkoa kahdessa jaksossa.
Opiskelu on kokopäiväistä ja työelämälähtöistä. Opetus järjestetään lähiopetuksena.
Lomajakso sijoittuu viikolle 28/2025
Tutkinnon suorittaminen
6 kk
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu.
Haku päättyy 23.3.2025
Koulutusmuoto
Koulutus on opiskelijalle maksutonta.
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi ja Henkilöasiakkaat-kohdasta löytyy haussa oleva työvoimakoulutus 724752 (> sanahakuna toimii koulutuksen numero tai koulutuksen nimi >Näytä ilmoitukset sivun alareunassa >klikkaa koulutusta johon olet hakemassa >valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen).
Vaihtoehtoisesti voit jättää hakemuslomake TEM601 TE-toimistoon tai Kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus.
Perustele hakemukseesi huolella, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella osa hakijoista valitaan valintahaastatteluun.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
KOULUTUKSEN AIKAISET ETUUDET
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus ja verotonta kulukorvausta.
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.
Lisätietoja
Yhteydenotot sähköpostitse
Kaj Forss
Vastuukouluttaja
kaj.forss@taitotalo.fi
Asiakaspalvelu
(ma-to klo 8-15 ja pe 8-14)
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@taitotalo.fi