Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa palkka– ja henkilöstöhallinnon monipuolisissa työtehtävissä siten, että työllistyminen esimerkiksi palkka– ja henkilöstöhallinnon avustaviin tehtäviin, palkanlaskijaksi tai hr-assistentiksi on mahdollista.
Koulutuksen aikana opiskelija perehtyy mm. työlainsäädäntöön ja näiden perusteella maksettaviin palkkoihin ja korvauksiin, palkan eri lisiin, luontoisetuihin, tietojen ilmoittamiseen tulorekisteriin sekä palkkakirjanpitoon. Tämän lisäksi koulutuksen aikana opiskelija perehtyy henkilöstöhallinnon perusteisiin.
Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen palkka- tai henkilöstöhallinnon tehtäviin esim. palkanlaskijaksi tai hr-assistentiksi.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Hakijalta edellytetään kiinnostusta palkka- ja henkilöstöhallinnon tehtäviin sekä oman osaamisen kehittämiseen. Hakijalla tulee olla asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä, aikataulupaineiden sietokykyä ja hänen tulee hallita tietotekniikan perustaidot. Hakija voi olla alalla aiemmin työskennellyt ja/tai alaa aiemmin opiskellut tai alalle tulija, jolla on aiempaa kokemusta toimistotehtävistä. Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B2.1 tai vastaava taso).
Sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koulutuksen aikana.
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa opiskelijan lähtötasosta ja henkilökohtaisista valmiuksista riippuen 1-3 valinnaista tutkinnon osaa liiketoiminnan perustutkinnosta (merkonomi) tai liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Suoritettavat tutkinnon osat kartoitetaan henkilökohtaistamisprosessin aikana koulutuksen aloituskeskusteluissa. Mahdollisia tutkinnon osia ovat mm. asiakaskokemuksen kehittäminen, palkanlaskenta, projektissa toimiminen tai sisäiset palvelut ja tiedon käsittely.
Tutkinnon suorittaminen
Noin 8 kuukautta
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu.
Tietopuolinen koulutus Taitotalossa (mm. palkkahallintoa Netvisor -ohjelmistolla) 02/2025–05/2025 ja työssä oppiminen 05/2025-10/2025. Opiskelu on kokopäiväistä ja työelämälähtöistä. Koulutukseen sisältyy viikon mittainen lomajakso työssäoppimisjakson aikana viikolla 28 (7-.11.7.2025)
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Koulutusmuoto
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa.
Hakeminen
Hae koulutukseen 4.12.2024 mennessä täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa: www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat->haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 723562 tai koulutuksen nimi ->klikkaa "Näytä ilmoitukset" (sivun alareunassa)->klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa->Hae tähän koulutukseen. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankki- tunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE- toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun hakuaikana.
Täytä lomake huolellisesti ja perustele hakemuksesi. Hakemusten perusteella tehdään esivalinta ja osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluihin, jotka järjestetään viikoilla 1–3 (2.-17.1.2025). Haastattelut järjestetään Teamsillä (varmistathan että sinulla on kamera koneessa haastattelua varten). Kouluttaja kutsuu haastatteluihin sähköpostilla. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään esivalinnan ja haastattelujen perusteella. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www. tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi -> koulutushakemus.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).