Liiketoiminnan ammattitutkinto taloushallinnon osaamisalalta on lisäkoulutusta alalla jo toimiville. Se pätevöittää sinut talous- ja/tai palkkahallinnon ammattilaiseksi. Koulutuksessa opit hallitsemaan taloushallinnon toimintaprosessit ja keskeiset tehtävät.
Samalla päivität lainsäädännön osaamistasi ja kehität konsultatiivista osaamistasi vastaamaan työelämän muuttuvia tarpeita. Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet työskennellä monipuolisissa taloushallinnon työtehtävissä.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutukseen hakeutuvalla täytyy olla osaamisalan opintoihin soveltuva työpaikka sekä aiempaa alan työkokemusta. Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, sinulle sopii liiketoiminnan ammattitutkinnon sijasta liiketoiminnan perustutkinto.
Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.
Liiketoiminnan ammattitutkinto taloushallinnon osaamisalalta pätevöittää sinut talous- ja/tai palkkahallinnon ammattilaiseksi. Koulutuksen avulla opit hallitsemaan taloushallinnon toimintaprosessit ja keskeiset tehtävät.
Tutkinnon rakenne
Koulutuksen sisältö vastaa liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Tutkinnon suorittaminen
Opiskelu etenee henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden.
Tutkinnossa vaadittava taloushallinnon osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla taloushallinnon käytännön työtä tehden. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat oppiminen Taitotalossa, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve. Samalla otetaan huomioon hakeutujan ja työpaikan tavoitteet. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan kanssa. Jos koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös työnantajan edustaja. Koulutukseen hakijalla täytyy olla osaamisalan opintoihin soveltuva työ- tai harjoittelupaikka sekä aiempaa alan työkokemusta.
Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön töissä. Arviointipäätöksen tekevät opettaja ja työelämän edustaja yhdessä.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 70-150€.