Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti. Osaat ottaa huomioon kuljetusalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset sekä noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita.
Kenelle tutkinto sopii?
Kuljetusalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala on tarkoitettu kuljetusalan yritysten ja organisaatioiden työntekijöille, toimihenkilöille tai yrittäjänä toimiville, jotka työskentelevät esimerkiksi työnjohtajana, ajojärjestelijänä, kuljetusesimiehenä, liikenne-esimiehenä, tiiminvetäjänä, vuorovalvojana tai muussa kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävässä. Tutkinto on tarkoitettu työnjohtajana toimiville tai työnjohdollisiin tehtäviin siirtyville työntekijöille.
Tutkinnon rakenne
Työnjohdon osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat | 100 osp
Kuljetusalan työnjohtajana toimiminen, 50 osp
Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat | 50 osp
Varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi, 30 osp
Ajoneuvokorjaamon toimintojen organisointi, 30 osp
Kehitystehtävän suunnittelu, 20 osp
Tutkinnon osa toisesta osaamisalasta tai toisesta perus- ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta | 30 osp
Tutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta osaamisalasta tai perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta sen verran, että tarvittava 40 osp täyttyy. Tutkinnon osa tai osat nimetään tutkintotodistukseen siten, kuin se on siinä tutkinnossa, josta se on valittu ja sen tai niiden osaamispistemäärä on sen mukainen, kuin pistemäärä on siinä tutkinnossa, josta se on valittu.
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.
Tutkinnon suorittaminen
18kk
Koulutus sisältää lähi- sekä etäkoulutusta.
Voit suorittaa koulutuksen myös osatutkintona, jolloin maksut menevät seuraavasti:
60 osp 80 euroa
50 osp 70 euroa
20-30 osp 40 euroa
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja.