Sinulle puhtauspalveluyrittäjä tai alalla työssä oleva! Ammattitutkinnon tai tutkinnon osien suorittaminen antaa sinulle lisävalmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa.
Tutkintonimike on toimitilahuoltaja (AT). Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Lähiopetukseen voi osallistua etänä tai paikan päällä. Koulutukseen on jatkuva haku.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla. Tutkinnon tai tutkinnon osia suorittaaksesi sinulla tulee olla työpaikalla mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä.
Hakijana sinulta edellytetään puhtausalan monipuolista työkokemusta toimitilahuoltajan tehtävistä sekä riittävää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista.
Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.
Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja varmistamme ammattitutkinnon soveltuvuuden sinulle.
Koko tutkinto (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta:
- Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp
- Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
ja valinnaisista tutkinnon osista (90 osp / 3 tutkinnon osaa), esimerkiksi
- Perussiivouspalvelut 30 osp
- Elintarviketeollisuuslaitosten puhtauspalvelut, 30 osp
- Kauppakeskusten ja myymälätilojen puhtauspalvelut 30 ops
- Liikennevälineiden puhtauspalvelut 30 osp
- Liikennevälineiden puhtauspalvelut 30 osp
- Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut, 30 osp
- Työhön opastaminen, 30 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
- Ympäristönhuoltopalvelut, 30 osp
Tutkinnon suorittaminen
Opiskeluaika on yksilöllinen, kesto noin kuudesta kuukaudesta vuoteen. Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.
Koulutukseen kuuluu olennaisena osana työssä oppiminen omalla työpaikalla. Ammattitutkinnossa ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan käytännön työtehtävissä. Voit suorittaa koulutuksen ja tutkinnon oppisopimuksella.
Oppisopimuksessa opiskelijalle nimetään työpaikalta ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Lähiopetukseen voi osallistua etänä tai paikan päällä.
Tutkinnon voit suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaamisesi todetaan riittäväksi.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 0 euroa (alv 0 %).