Maahan muuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (nro 724822) Työvoimakoulutus

Maahan muuttaneiden koulutus rakennusalalle

Haluatko opiskella rakentamista suomeksi ja tehdä työtä talonrakennusalalla? Koulutuksessa opiskelet rakentamisen teoriaa, ammattisuomea sekä harjoittelet rakentamista rakennushallissa ja rakennusalan työpaikassa.

Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta. Koulutuksen aikana tavoitteena on suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia. Koulutuksen aikana etsitään aktiivisesti työpaikkoja, jotta voisit koulutuksen jälkeen työllistyä rakennusalan työhön.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työllisyyspalveluiden maahanmuuttaneille työnhakija-asiakkaille, joilla on vahva kiinnostus opiskella rakennusalaa ja työskennellä talonrakennusalalla.

Motivaation lisäksi hakijoilta edellytetään hyvää asennetta koulutukseen ja rakennusalalle työllistymiseen, hyvää fyysistä terveyttä (ei pölyallergiaa, ei korkean paikan kammoa jne.), kykyä työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä sekä suomen kielen suullista ja kirjallista taitotasoa A2.2.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Yhteistyössä

Helsinki työllisyyspalvelut logo

Kysy lisää

Kirsi Juujärvi

Kirsi Juujärvi

kouluttaja, suomi toisena kielenä -kouluttaja

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Veronica (24) opiskeli peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi. Hoitoalalla työskennellessään hänestä tuntui, ettei palkka vastaa työn vaativuutta eivätkä työolot olleet hänestä oikeudenmukaiset. Veronica mietti vaihtoehtoja ja työskenteli välillä kahvilassa ja myyjänä.
Veronica Leppänen ja Edith Piksilä neonkeltaisissa suojavaatteissa. He katsovat toisiinsa hymyillen ja leikkaavat samalla puuta.
Blogi
Rakentaminen itsessään on vain osa toimialan merkityksestä. Kun mukaan lasketaan kiinteistöala, suunnittelu, kuljetukset, viranomaistoiminnot ja niin eteenpäin, rakennetun ympäristön hyväksi tehdään noin 540 000 henkilötyövuotta. Tämä osa on Suomen työllisistä 2,6 miljoonasta ihmisestä peräti 20 %. Eikä tässä vielä kaikki, sillä työn lisäksi rakentamiseen tarvitaan paljon myös tavaraa.
Blogi Kari Kaihonen
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita