Turvallisuusalan perustutkinto Perustutkinto

Vartija katsoo valvontakameroiden kuvaa näytöltä

Turvallisuusalan ammateissa menestyminen vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Ota askel eteenpäin ja valmistaudu kohtaamaan tulevaisuuden vaatimukset monipuolisesta ja ketterästä turvallisuusosaamisesta! Koulutus suoritetaan monimuoto-opiskeluna. Noin 1/3 opiskelusta tapahtuu Taitotalon tiloissa sekä etäopetuksena, noin 2/3  työssäoppimisessa.  

Turvallisuusalan ammateissa menestyminen vaatii jatkuvaa tietojen päivittämistä ja osaamisen kehittämistä. Turvallisuusalan perustutkinnon suoritettuasi sinulla on laaja-alaiset perustiedot ja valmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttaa itseäsi kaikilla turvasektorin aloilla. 

Turvallisuusalan perustutkinto antaa valmiudet ammattitaidon kehittämiseen. Tutkinnon suoritettuasi ymmärrät yrityksen laatuvaatimukset ja tehtäväkokonaisuudet, osaat oma-aloitteisesti kehittää omaa työtäsi ja työympäristöäsi sekä toimia asiakaspalveluhenkisesti monipuolisissa turvallisuusalan tehtävissä. Tutkinnon suorittaminen antaa perusvalmiuksia toimia myöhemmin myös itsenäisenä yrittäjänä.   

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittaminen antaa jatko-opiskelukelpoisuuden muun muassa ammattikorkeakouluihin. Taitotalon perustutkinto-opiskelijana sinulla on halutessasi mahdollisuus hyödyntää yhteistyökumppaninamme toimivan Itä-Suomen yliopiston avointa kurssitarjontaa veloituksetta.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille aikuisille tai vastaavat valmiudet omaaville. Koulutus soveltuu hyvin alalle pyrkiville, alanvaihtajille tai jo alalla työskenteleville, jotka haluavat jatko-opiskelukelpoisuuden tai parantaa omaa ammattiosaamistaan.  

Tulevia työnantajiasi voivat olla esimerkiksi yksityiset turvallisuusalan yritykset, vartiointi ja järjestyksenvalvontatehtävät erilaisissa toimintaympäristöissä, muun muassa julkinen liikenne, kauppakeskukset, myymälävartiointi, aulapalvelu tai viranomaisorganisaatiot.

Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu  

Koulutuksen voi suorittaa omaehtoisena- tai oppisopimuskoulutuksena.

  • Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

     

  • Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Asiantuntijat

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Taitotalo tuli Sundelille tutuksi vartijan työvoimakoulutuksen kautta. Koulutuksesta hän sai tietoja taitoja alalle työllistymistä varten sekä edellytykset hakea vartijakorttia. Vartijakortin saatuaan Sundelin haki ja sai töitä Avarn Securitystä, jonka pitkäaikaisena koulutuskumppanina Taitotalo toimii.
Patrik Sundelin, vartija ja kohde-esimies, Avarn Security
Lue lisää artikkeleita