Low-code-järjestelmäkehityksen osaaja (Power Platform), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa (nro 724892) Työvoimakoulutus

Low-code

Low-code-ohjelmistokehityksellä tarkoitetaan sovellusten kehittämistä mobiili- ja desktop-ympäristöihin nopeasti ja vähäisellä koodaamisella. Low-code-ohjelmistokehityksessä hyödynnetään sitä varten luotuja low-code-työkaluja. 

Taitotalon low-code järjestelmäkehityksen osaaja -koulutuksessa perehdytään erityisesti Microsoftin Power Platformin tuotteisiin. Microsoft Power Platoform-tuotteilla voidaan automatisoida prosesseja, rakentaa sovelluksia, analysoida tietoa ja luoda virtuaalisia agentteja, jotka voidaan liittää ja integroida esimerkiksi osaksi erilaisia olemassa olevia tietokantoja, järjestelmiä ja ohjelmia, kuten M365 työkaluja.

Low-code järjestelmäkehityksen osaaja -koulutuksen tavoitteena on saavuttaa kattava osaaminen ja ymmärrys low-coden käytön mahdollisuuksista liiketoiminnassa ja organisaatioiden toimintaprosessien automatisoinnissa, ja antaa osallistujalle valmiudet sijoittua työelämässä työtehtäviin, joissa toimitaan esimerkiksi erilaisten järjestelmien suunnittelun, kehittämisen ja toteuttamisen parissa. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi järjestelmäkehityksen tehtävät (suunnittelija, toteuttaja, asiantuntija), ohjelmistokehityksen tehtävät (suunnittelija, toteuttaja, asiantuntija), yrittäjyys, kouluttaminen tai konsulttina toimiminen.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, työvoimaviranomaisen asiakkaana oleville työnhakijoille.

Koulutus on suunnattu järjestelmäkehityksestä kiinnostuneille, tai jo järjestelmäkehityksen teemoihin perehtyneille järjestelmien ja sovellusten sekä asiakirjojen ja dokumenttien hallinnan parissa työskennelleille henkilöille. Valittavalta edellytetään valmiutta sitoutua koulutukseen sekä motivaatiota kehittää osaamistaan ja kehittyä ICT-alalla.

Koulutus tarjoaa kohderyhmälle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä sekä oman ja työyhteisön työn tehostamista.

Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään ICT-alalla.


Koulutus järjestetään suomen kielellä. 
Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.

Tutkinnon suorittaminen

Taitotalossa sinua kannustetaan ja ohjataan myös kohti korkeakouluopintoja

Ammatillisen tutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Samalla saat hyvän ammatillisen osaamisen pohjan, jonka kehittämistä voit jatkaa korkeakouluissa.

Sinua tuetaan valmistautumisessa korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintaan ja valintakokeisiin. Tapaat opinto-ohjaajan säännöllisesti ohjauksen merkeissä ja saat lisää korkeakouluvalmiuksia erillisten YTO-valinnaisten kurssien avulla.

Jos olet motivoitunut aloittamaan korkeakouluopintoja jo ammatillisten opintojesi aikana, Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla.

Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla. 

Kerro kiinnostuksestasi korkeakouluopintoihin jo heti hakeutumisvaiheessa. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) myös mahdollisista korkeakouluopintoista.

Katso lisää inspiraatiota Taitotalosta korkeakouluun -sivustolta. 

Koulutusmuoto

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisätietoja koulutuksesta

Moa Konttila

Moa Konttila

kouluttaja & projektipäällikkö, ICT ja media