Low-code-ohjelmistokehityksellä tarkoitetaan sovellusten kehittämistä mobiili- ja desktop-ympäristöihin nopeasti ja vähäisellä koodaamisella. Low-code-ohjelmistokehityksessä hyödynnetään sitä varten luotuja low-code-työkaluja.
Taitotalon low-code järjestelmäkehityksen osaaja -koulutuksessa perehdytään erityisesti Microsoftin Power Platformin tuotteisiin. Microsoft Power Platoform-tuotteilla voidaan automatisoida prosesseja, rakentaa sovelluksia, analysoida tietoa ja luoda virtuaalisia agentteja, jotka voidaan liittää ja integroida esimerkiksi osaksi erilaisia olemassa olevia tietokantoja, järjestelmiä ja ohjelmia, kuten M365 työkaluja.
Low-code järjestelmäkehityksen osaaja -koulutuksen tavoitteena on saavuttaa kattava osaaminen ja ymmärrys low-coden käytön mahdollisuuksista liiketoiminnassa ja organisaatioiden toimintaprosessien automatisoinnissa, ja antaa osallistujalle valmiudet sijoittua työelämässä työtehtäviin, joissa toimitaan esimerkiksi erilaisten järjestelmien suunnittelun, kehittämisen ja toteuttamisen parissa. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi järjestelmäkehityksen tehtävät (suunnittelija, toteuttaja, asiantuntija), ohjelmistokehityksen tehtävät (suunnittelija, toteuttaja, asiantuntija), yrittäjyys, kouluttaminen tai konsulttina toimiminen.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai vastavalmistuneille.
Koulutus on suunnattu järjestelmäkehityksestä kiinnostuneille, tai jo järjestelmäkehityksen teemoihin perehtyneille järjestelmien ja sovellusten sekä asiakirjojen ja dokumenttien hallinnan parissa työskennelleille henkilöille. Valittavalta edellytetään valmiutta sitoutua koulutukseen sekä motivaatiota kehittää osaamistaan ja kehittyä ICT-alalla.
Koulutus tarjoaa kohderyhmälle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä sekä oman ja työyhteisön työn tehostamista.
Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään ICT-alalla.
Koulutus järjestetään suomen kielellä.
Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.
“Erittäinen opettavainen koulutus erityisesti alanvaihtajan näkökulmasta. Koulutus tarjosi sopivasti pohjatietoutta monesta alalla työllistymiseen tarvittavista aihealueista. Saadut opit auttavat varmasti työllistymiseen alalle."
“Koulutuksen rakenne oli hyvin tehty. Oppitunnit järjestettiin hyvin, tukea oli aina saatavilla.”
Koulutus on jaettu kolmeen osaan
- Koulutuksessa perehdytään aluksi erilaisiin ohjelmointikieliin, sovelluskehityksen teknologisiin perusteisiin, low-code/no-code -maailmaan, M365 tuotteisiin sekä Power Platformin tuotteisiin. Opetuksen edetessä hyödynnetään opittua osaamista pyramidiosaamisen lailla. Opintojen alkupuoli toteutetaan luentojen, itsenäisten teoriatehtävien, teoriaa soveltavien käytännön tehtävien, ryhmätöiden sekä itsenäisen tiedon hankinnan ja sen reflektoinnin ja soveltamisen avuin.
- Koulutusjakson toinen osa on projektityöskentelyä, joka kiteyttää yhteen koko edellä mainitun osaamisen hankkimisen. Projektityöskentelyssä opiskelija soveltaa oppimaansa ja luo itsenäisesti ja ohjatusti järjestelmän toisen opiskelijan toimeksiantoon vastaten opittujen työkalujen avulla. Projektityöskentelyn tukena opiskellaan ja toteutetaan projektin eri vaiheita, kuten projektisuunnitelman luontia, vaatimusmäärittelyn tekoa, järjestelmien käyttöönottoa ja -testausta, palautteen antoa ja vastaanottoa, tuotekehitystä palautteen pohjalta ja selkeää käyttöönottoprosessin selvitystä. Näiden opittujen asioiden pohjalta projekti etenee loogisesti toimeksiannon vaatimusmäärittelyn, esittämisen, suunnittelun ja dokumentoinnin kautta toteutukseen, toteutuksesta prosessin esittelyyn toimeksiantajalle, projektin testailuun, palautteen antoon, palautteen kautta tuotteen kehittämiseen ja tuotteen lopulliseen käyttöönottoon virallisten dokumenttien laatimiseen.
- Työelämässä oppimisen jaksolla opiskelijan tavoitteena on löytää kiinnostuksen kohteitaan vastaava työpaikka, jossa opiskelija pystyy soveltamaan ja opiskelemaan lisää järjestelmäkehityksestä. Oppimisen kriteereinä toimii ePerusteiden mukaisen Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon valinnaiset tutkinnon osat: Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen.
OPETUKSEN AIHEITA
- Low-code & No-code
- Power Platform: Power Apps, Power Automate, Power Bi, Power Pages, Microsoft Copilot Studio
- M365-työkalut: Outlook, Word, Excel, SharePoint, Teams, OneDrive, ToDo, Planner, PowerPoint, OneNote, Forms
- Käyttöliittymäsuunnittelu
- Kyberturvallisuus
- Projektityöskentely: Vaatimusmäärittely, Suunnittelu, Toteutus, Testaus, Kehitys, Käyttöönotto, Dokumentaatio
- Taitotalosta Työelämään
- Tiedonhaku
- Markkinointi
- Itsensä ja oman osaamisensa brändäys
- Käyttöliittymäsuunnittelun perusteet
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kokonaiskesto on noin 6,5 kuukautta, joista ohjausta on noin 4,5 kuukautta. Opetusjakson jälkeen suoritetaan työelämässä oppimisen jakso, jonka kesto on noin 2 kk
Koulutus pitää sisällään noin 4,5 kuukauden kestoisen kontaktiopetusjakson (lähi-, etä- ja verkko-opinnot), joka sijoittuu koulutuksen alkuun. Koulutusta järjestetään viitenä päivänä viikossa.
Työelämässä oppimisen jakso sijoittuu kontaktiopintojen päätteeksi ollen noin 2 kuukauden mittainen.
Hae koulutukseen viimeistään 20.2.2025. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti työvoimaviranomaisen toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen (paperihakemuslomake: www.suomi.fi, hakusana TEM601, koulutusnumero 724892).
Huomioithan, että järjestelmämuutoksen takia koulutus- ja työhistoriatietosi eivät heijastu automaattisesti koulutushakemukseen. Esivalinta koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, joten täydennäthän hakemukseen ne koulutus- ja työhistoriatiedot, jotka haluat otettavan huomioon valintaa tehtäessä. Kerrothan hakemuksessa myös muusta soveltuvasta osaamisestasi sekä miksi haet juuri tähän koulutukseen (hakemuksen kohta "tarkemmat perustelut").
Koulutuksen valintahaastattelut järjestetään 24-28.2.2025. Taitotalo kutsuu esivalinnasta edenneet hakijat sähköpostitse Teamsin välityksellä toteutettavaan haastatteluun. Haastattelussa selvitetään mm. hakijan aiempi osaaminen sekä soveltuvuus ja valmiudet koulutukseen. Helsingin työllisyyspalvelut tekee lopullisen opiskelijavalinnan haastattelujen perusteella.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.