
Taitotalon Low-code järjestelmäkehityksen osaaja-koulutuksessa järjestelmäkehityksestä kiinnostunut vasta-alkaja tai jo alan kokeneempi konkari saa käytännönläheisen perehdytyksen Microsoftin Power Platformin huipputuotteisiin.
Tulevaisuuden työelämä tarvitsee ketteriä kehittäjiä, jotka hallitsevat uusimmat teknologiat ja työkalut.
Koulutuksessa opiskelija pääsee esimerkiksi automatisoimaan prosesseja, rakentamaan innovatiivisia sovelluksia ja sivustoja, analysoimaan dataa ja luomaan älykkäitä virtuaalisia agentteja. Opintojen aikana tutustutaan siihen, miten Power Platformin tuotteilla voidaan luoda laajoja, integroituvia järjestelmiä, jotka toimivat saumattomasti yhdessä esimerkiksi paljon käytettyjen M365-työkalujen ja muiden järjestelmien kanssa. Ota askel kohti tulevaisuuden osaamista ja varmista paikkasi työelämän kärjessä!
Opiskelu tapahtuu pääosin ajasta ja paikasta riippumattomasti verkossa.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on suunnattu järjestelmäkehityksestä kiinnostuneille vasta-alkajille tai jo järjestelmäkehityksen teemoihin perehtyneille. Koulutus sopii mainiosti erilaisten järjestelmien, sovellusten tai sivustojen sekä asiakirjojen ja dokumenttien hallinnan ja niiden työstön parissa työskenteleville tai niihin työtehtäviin haluaville. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi:
- Järjestelmäkehityksen tehtävät (suunnittelija, kehittäjä, testaaja, asiantuntija)
- Sovellus- ja ohjelmistokehityksen tehtävät (suunnittelija, kehittäjä, testaaja, asiantuntija)
- Automaatiosuunnittelijan tehtävät
- IT-Konsultin tehtävät
- Assistentin, koordinaattorin ja sihteerin tehtävät
Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään ICT-alalla.
Valinnassa etusijalle asetetaan hakijat, jotka pystyvät perustelemaan hakemuksessaan hyvin ja selkeästi sen, miten koulutus edesauttaa hakijan urapolkua. Tämän lisäksi valintaan vaikuttaa vahvasti myös aktiivinen työelämäyhteyksien luonti ja verkostojen rakentaminen alan toimijoiden kanssa edistämään sekä koulutuksen aikaista työelämässä oppimisen jaksoa, että urapolun rakentamista.
Koulutus järjestetään suomen kielellä. Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2. Koulutukseen valittavalla tulee olla hyvät oppimisvalmiudet sekä oma-aloitteinen ja itsenäinen ote opiskeluun.
“Erittäin opettavainen koulutus erityisesti alanvaihtajan näkökulmasta. Koulutus tarjosi sopivasti pohjatietoutta monesta alalla työllistymiseen tarvittavista aihealueista. Saadut opit auttavat varmasti työllistymiseen alalle."
“Koulutuksen rakenne oli hyvin tehty. Oppitunnit järjestettiin hyvin, tukea oli aina saatavilla.”
Teoriaosuus 04.08. – 24.10.2025
Teoriaosuus pitää sisällään perehtymisen low-code ja no-code-maailmaan, M365-työkaluihin, Power Platformin tuotteisiin (Apps, BI, Pages, Automate, Copilot Studio (Ent. Power Agents)), käyttöliittymäsuunnitteluun, tietokantoihin sekä esimerkiksi kyberturvaan. Opetuksen edetessä hyödynnetään opittua osaamista pyramidioppimisen lailla. Teoriaosuus toteutetaan itseopiskelumateriaalin, harjoitustehtävien, ryhmätöiden sekä itsenäisen tiedon hankinnan ja sen reflektoinnin ja soveltamisen avuin.
Työelämässä oppimisen jakso ja näyttö 27.10. – 19.12.2025
Työelämässä oppimisen jakson tavoitteena on löytää kiinnostuksen kohteita vastaava työpaikka, jossa opiskelija pystyy soveltamaan ja syventämään alan tietoja ja taitoja. Taitotalo tukee ja auttaa opiskelijaa sopivan työharjoittelupaikan löytämisessä. Jos opiskelijalla on jo alan työpaikka tai hän hankkii sellaisen ennen koulutuksen alkua, voi koulutuksen suorittaa oppisopimuksella.
Opetuksen aiheita
- Low-code & No-code
- Power Platform: Power Apps, Power Automate, Power Bi, Power Pages, Copilot Studio (Ent. Power Agents)
- M365-työkalut: Outlook, Word, Excel, SharePoint, Teams, OneDrive, ToDo, Planner, PowerPoint, OneNote, Forms
- Käyttöliittymäsuunnittelu
- Kyberturvallisuus
- Tietokannat
- Scrum
- Taitotalosta Työelämään
Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon osat: Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp ja Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen, 15 osp.
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kokonaiskesto on noin 5 kuukautta, joista verkko-opiskelua on noin 3 kuukautta. Opetusjakson jälkeen suoritetaan työelämässä oppimisen jakso, jonka kesto on noin 2 kk.
Koulutuksen opinnot etenevät viikon sykleissä, joissa jokaiselle viikolle on määritetty omat oppimistavoitteet, -materiaalit ja -tehtävät. Opetusviikon materiaalit avautuvat opiskelijoille aina maanantaisin.
Selkeästi syklitetty koulutus antaa opiskelijalle joustavuutta tutustua viikoittain avautuvaan materiaaliin silloin, kun se opiskelijan aikatauluihin parhaiten sopii. Samalla jaksotus antaa selkeän rakenteen ja aikataulun kurssille tutustua ja opiskella aihekokonaisuuksia optimaalisessa järjestyksessä ja -ajassa.
Opiskelijan oppimista ja edistymistä seurataan säännöllisesti palautettavien tehtävien muodossa. Opiskelijan on suoritettava tehtävät hyväksytysti ajallaan suorittaakseen tutkintokokonaisuuden ja varmistaakseen oman ammattitaitovaatimusten mukaisen osaamisensa.
Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti itsenäisesti verkossa. Koulutukseen sisältyy viikoittainen etämuotoinen (Teams) pienryhmäpalaveri, jonka ajankohdan pienryhmä voi määrittää vapaasti.
Ajasta ja paikasta riippumattoman verkko-opiskelun lisäksi koulutukseen sisältyvät seuraavat Teams-opetukset/ohjaukset:
- MA 04.08.2025 klo 15.30 – 20 Koulutuksen aloitus 1/2
- TI 05.08.2025 klo 15.30 – 20 Koulutuksen aloitus 2/2
- TO 25.09.2025 klo 15.30 – 18 Ohjaus
- MA 13.10.2025 klo 9 – 15 GitHub-luento
- MA 27.10.2025 klo 15.30 – 18 Ohjaus
- Varattava näyttötilaisuusaika (1,5 h) (VK 51)
Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
- Omaehtoinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Omaehtoinen koulutus sisältää itsenäisiä verkko-opintoja, muutaman Teams-etäopetuspäivän sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavan työelämäjakson. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta Taitotalossa.
- Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, verkko-opintoja sekä muutaman Teams-etäopetuspäivän. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta Taitotalossa.
Koulutus on maksuton.
Hakeutuminen
- Hakija hakeutuu koulutukseen Taitotalon hakeutumislomakkeen kautta. Tiedot lomakkeelle kannattaa täyttää mahdollisimman tarkasti, koska esivalinta suoritetaan hakeutumislomakkeen perusteella. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä.
- Jatkoon päässeille hakijoille lähetetään sähköpostitse kutsu haastatteluun. Haastattelut pidetään viikoilla 28 ja 29 etänä Teamsissa.
- Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille 25.07.2025 mennessä.
Koulutusmuoto
Verkko-opiskelu