
Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat työllistyvät isännöintialalle ja suorittavat isännöinnin ammattitutkinnon tai osia siitä.
Koulutus antaa sinulle valmiuksia hoitaa kiinteistön hallintoon, talouteen, tekniikkaan ja asiakaspalveluun liittyviä monipuolisia isännöinnin työtehtäviä
Kenelle tutkinto sopii?
Tämä koulutus on suunnattu sinulle, joka olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja asiakkuutesi työvoimaviranomaisella on voimassa ja etsit mahdollisuutta kehittää osaamistasi sekä työllistyä isännöitsijäksi.
Sinulla voi olla taustaa kiinteistöalalta, tekniseltä tai kaupalliselta alalta, taloushallinnosta tai asiakaspalvelusta – ja/tai olet muuten kiinnostunut kiinteistöjen hallinnasta ja asiakastyöstä. Sinulta löytyy myös motivaatiota oppia ja kehittyä, sillä koulutus tarjoaa valmiudet uuteen ammattiin ja avaa ovia työelämään.
Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on myös hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Hakijan suomen kielen taitotason tulee olla vähintään C1.1 eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee pystyä sujuvasti kommunikoimaan sekä kirjallisesti että suullisesti vaativissakin tilanteissa.
Isännöintiala tarjoaa hyvät työllistymis- ja urakehitysmahdollisuudet, sillä alan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti yhä monimuotoisemmassa ja digitalisoituvassa työympäristössä. Tämä koulutus antaa sinulle hyvän osaamispohjan ja käytännön valmiuksia isännöintialan tehtäviin!
Koulutus antaa hyvät suuntaviivat kiinteistöjen johtamiseen ja hallintaan”
Isännöinnin ammattitutkinnossa ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan isännöinnin käytännön työtehtävissä, joita ovat esimerkiksi asunto-osakeyhtiön-, vuokratalon tai toimitilojen isännöinti.
Kokotutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon osien sisältö ja edellytykset käydään tarkemmin läpi koulutukseen valittujen opiskelijoiden kanssa.
Tutkinnon suorittaminen
Opiskelujen kesto on n. 12 kk
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja ohjattua etäopiskelua (n. 2 kk) sekä työssäoppimista (n. 10 kk).
Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 9.00–16.00. Työssäoppimisjaksolla noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.
Teoriaopinnot sisältävät seuraavia aihealueita;
Kiinteistöalan toimintaympäristö ja lainsäädäntö, asiakaspalvelu, viestintä ja vuorovaikutus (myös englanniksi), toimisto- ja tietotekniikka, taloushallinto, kiinteistön tekninen toiminta ja elinkaari.
Koulutukseen kuuluu olennaisena osana työssä oppiminen, joka on alan käytännön tehtävien oppimista isännöintitoimistoissa. Koulutuksen alussa hankit itse työssäoppimispaikan, tarvittaessa kouluttaja auttaa työssäoppimispaikan hakemisessa.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Valinta koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Haastatteluvaiheeseen pääsevät henkilöt kutsutaan Taitotalon vastuukouluttajan toimesta erilliseen haastattelutilaisuuteen sähköpostitse. Haastattelut tullaan järjestämään viikoilla 36/2025 lähtökohtaisesti paikan päällä Taitotalossa (Strömberginkuja 3.n toimipisteessä).
Taitotalossa sinua kannustetaan ja ohjataan myös kohti korkeakouluopintoja
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Ammatillisen tutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Samalla saat hyvän ammatillisen osaamisen pohjan, jonka kehittämistä voit jatkaa korkeakouluissa.
Sinua tuetaan valmistautumisessa korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintaan ja valintakokeisiin. Tapaat opinto-ohjaajan säännöllisesti ohjauksen merkeissä ja saat lisää korkeakouluvalmiuksia erillisten YTO-valinnaisten kurssien avulla.
Jos olet motivoitunut aloittamaan korkeakouluopintoja jo ammatillisten opintojesi aikana, Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla.
Taitotalolla on useita yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa korkeakouluopintojen aloittamisen jo ammatillisten tutkintojen aikana ns. väyläopintojen avulla.
Kerro kiinnostuksestasi korkeakouluopintoihin jo heti hakeutumisvaiheessa. Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) myös mahdollisista korkeakouluopintoista.
Katso lisää inspiraatiota Taitotalosta korkeakouluun -sivustolta.
Koulutusmuoto
Kokopäiväopiskelu
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta