Luennon tavoitteena on antaa yleiskuva toiminnan kehittämiseksi mahdollisesti tarvittavista muutosprosesseista ja uusista kielitietoisista toimintatavoista sekä näitä tukevista tarjolla olevista koulutustuotteista.
Luento auttaa yritysjohtoa ja HR:ää tunnistamaan oman organisaation tarpeita ja käynnistämään suunnittelua koskien tukitoimia kielellisesti monimuotoisen työyhteisön tukemiseksi. Yrityksessä osataan sitouttaa eri osapuolet muutoksen tavoitteisiin ja uusiin toimintatapoihin.
Kenelle koulutus sopii?
Luennon kohderyhmää ovat työyhteisöt, joihin on rekrytoitu tai ollaan rekrytoimassa enenevässä määrin kollegoita, jotka puhuvat äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea.
Koulutuksen sisältö
- Mitä asioita on ratkaistavana, jotta monikielinen työyhteisö voi hyvin ja pystyy työskentelemään tehokkaasti
- Vastaanottavaisen ja syrjimättömän työyhteisön piirteitä
- Monikielisyys
Kielitietoisuus läpäisevänä toimintatapana
- Muutosprosessi koskee koko työyhteisöä
- Vieraskielisten työntekijöiden työssä tarvittavan kielitaidon kehittymisen tukeminen
- Vaikutukset rekrytoinnin ja perehdytyksen käytäntöihin
- Muutosprosessin läpivieminen työyhteisössä – mitä asioita tulee huomioida suunnittelussa ja päivittäisessä työjohdossa
Toteutetaan vuorovaikutteisena luentona. Osanottajamäärästä ja kestosta riippuen luentoon voidaan sisällyttää ennakkokysely johdolle tai HR:lle koskien lähtötilannetta ja luentoon voidaan liittää pohdintoja pienryhmissä tai yhteisesti koskien omaa organisaatiota.