Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaajan osatutkinto (nro 722967) Työvoimakoulutus

Levyseppähitsauskoulutus

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus. 
 

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia. Koulutukseen sisältyy keskeisenä osana työpaikalla tapahtuvaa oppimista. 

Kenelle tutkinto sopii?

Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä*, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.1) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan kokemusta, mutta aiempi hitsauskokemus katsotaan eduksi.

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille kohderyhmään kuuluville työnhakijoille, joiden asiakkuus TE-toimistossa / kuntakokeilussa on voimassa.

* Ei vakavia sairauksia, jotka voivat vaarantaa turvallisen opiskelun ja työskentelyn alalla (esim. epilepsia, vakavat pöly- tai kemikaaliallergiat, tuki- ja liikuntaelinsairaudet esim. polvi/olkapää/selkävaivat).

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Hakeminen ja valinnat
Täytä koulutushakemus tämän sivun oikeassa ylälaidassa olevan 'Hakeudu' -painikkeen kautta viimeistään 13.11.2024. Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon/kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero on 722967). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. 

Esivalinta haastatteluihin tehdään koulutushakemusten perusteella. Täytäthän siis koulutushakemuksen huolellisesti ja kerrot soveltuvasta osaamisestasi, kuten hitsaustaidoistasi (hakemuksen kohta "tarkemmat perustelut").

Esivalinnasta edenneet hakijat kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin ja/tai testein. Haastattelut järjestetään 18.-19.11.2024. Lopullinen opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella.

Koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). 

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9.00-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo
Riitta Reijonen

i Kysy lisää

Riitta Reijonen

koulutussuunnittelija, teollisuuden kunnossapito, kone ja metalli, tutkinnot
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Uutinen
Päivitys selkeyttää tiloissa toimimista, lisää työturvallisuutta ja parantaa tilojen soveltuvuutta käytännön harjoitusten opiskeluun. Muutostyöt ovat valmistuneet elokuussa 2023.
Hitsauskoppi
Lue lisää artikkeleita