Koulutusmuodot

Opiskelijoita käytävällä
Kun tulet valituksi opiskelijaksi, sovitaan kanssasi, mikä on koulutusmuotosi. Sillä tarkoitetaan keskeisintä osaamisen hankkimisen toimintamallia ja ympäristöä, joka sinulle parhainten tämänhetkiseen osaamiseesi ja elämäntilanteesi soveltuu.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on työpaikka, voit opiskella pätevöityäksesi ja suorittaa tutkinnon työpaikalla järjestettävänä oppisopimuskoulutuksena, jos työnantajasi haluaa solmia oppisopimuksen. Lue lisää: Mitä oppisopimus tarkoittaa?

Omaehtoinen koulutus

Oletpa töissä tai työttömänä, voit opiskella omaehtoisessa koulutuksessa, joka lähtökohtaisesti tarkoittaa opintojen suorittamista oppilaitoksen oppimisympäristössä. Opinnot ovat joko päätoimisia tai osa-aikaisia. 

Koulutussopimus

Mikäli sinulla ei ole työpaikkaa, voit hankkia tutkinnossa ja työelämässä edellytettävää osaamista koulutussopimuksella. Koulutussopimus mahdollistaa palkattoman, työpaikalla tapahtuvan oppimisen. Koulutussopimuksen solmivat sopimustyöpaikka sekä Taitotalo.

Työttömyysetuutta saavan opiskelijan on sovittava etukäteen työvoimaviranomaisen kanssa opiskelusta työttömyysetuudella.

Lue lisää: Mitä tarkoittaa omaehtoinen koulutus.

Työvoimakoulutus

Jos olet ilmoittautunut työttömäksi työn hakijaksi, mahdollisuutesi on opiskella työvoimakoulutuksessa.

 

Lue opiskelijoiden kokemuksia

Opiskelijatarina
 Kristiina ehti työskennellä vuosia erilaisissa taloushallinnon asiantuntijan tehtävissä, myyntisihteerinä ja johdon assistenttina markkinointiviestinnän alalla Helsingissä. Hän pysyi vauhdissa mukana yritysfuusioissa ja läpi korona-ajan. Etätyö muutti kuitenkin työn imua. Taustalla oli kasvanut hiljaa voimistuva ajatus jostain uudesta. 
Kristiina Korpela ja Merja Reinvuo
Opiskelijatarina
Mentorointi perustuu kokeneemman ja tuoreempien osaajien väliseen suhteeseen, jossa mentorin rooli on ohjata, sparrata ja auttaa tuoreita yrittäjiä tunnistamaan omia sekä yrityksensä vahvuuksia ja kehityskohtia.
Niina Leitilä ja Leena Hiltunen sekä Annukka Kääriäinen
Opiskelijatarina
Isännöintiala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia ja on hyvä vaihtoehto esimerkiksi alanvaihtajille, jotka etsivät uusia näkymiä työelämään. Pasi Wallenius, 48, työskenteli pitkään rakennusalalla operatiivisissa johtotehtävissä. Hänen työtehtäviinsä kuului tarjouslaskentaa, työmaaprojektien johtamista ja rakennushankkeiden valvontaa.
Pasi Wallenius, Colliers
Opiskelijatarina
Papunet on Kehitysvammaliiton ylläpitämä verkkosivusto, joka välittää tietoa ja materiaalia kommunikoinnissa ja ymmärtämisessä tukea tarvitseville ihmisille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Papunettiin kuuluu pelisivut, jotka sisältävät suosittuja tietokonepelejä. Pelit on suunnattu erityistä tukea tarvitseville ihmisille.  
Jenni Stolt
Opiskelijatarina
58-vuotias Kikka Nilsson on työskennellyt 4 vuotta Ikeassa sisustusmyyjänä. Hän halusi laajentaa osaamistaan ja opiskeli työn ohessa sisustajaksi. Opinnot alkoivat marraskuussa 2022, ja Kikka valmistui toukokuussa 2024. Kikka on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen, jolla on intohimo sisustusalaa kohtaan.
Kikka Nilssona
Opiskelijatarina
Hoiva-avustajat työskentelevät pääsääntöisesti ikääntyneiden ja vammaisten parissa avustavissa tehtävissä. Työtä tehdään esimerkiksi palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa asumispalveluyksiköissä ja ryhmäkodeissa.
Geraldine Arosara työpaikalleen. Geraldine nojaa hoiva-avustajan työasussa pöytään ja katsoo kameraan.
Opiskelijatarina
Kun it-alalla työskennellyt 29-vuotias Janne Kahila ei työllistynyt, hän haki Taitotalon ja TE-palveluiden yhteistyössä järjestämään logistiikka-alan koulutukseen.– En saanut töitä, joten päätin kokeilla jotain ihan muuta. Huomasin koulutuksen, jonka tavoitteena oli työllistyminen varastoalalle. Hain ja pääsin koulutukseen, Janne sanoo.
Janne Kahila pakkaa varastossa tuotetta. Hän laittaa pahvilaatikon päälle pakkausteippiä.