Jokainen työpäivämme sisältää tutkimusten mukaan noin 25 % suunnittelemattomia häiriöitä ja sähläystä. Työntutkimus on systemaattinen menetelmä työtehtävien ja -prosessien laadun, tehokkuuden ja kuormittavuuden tarkasteluun ja analysointiin.
Työntutkimusta hyödynnetään yleisesti teollisuus-, palvelu-, toimisto- ja asiantuntijatyön kehittämisessä. Se on sovellettavissa mihin tahansa työhön toimialasta riippumatta. Työntutkimuksella selvitetään, mitä työ pitää sisällään, miten paljon työhön tarvitaan aikaa, miten sitä tehdään ja miksi. Tärkeää on selvittää myös, mihin käytetty aika kuluu.
Keskeistä työntutkimuksessa on tarkastella työn kuormittavuutta työn tekemisen näkökulmasta. Lopputuloksena saadaan tietoa työhön ja sen tuotoksiin vaikuttavista tekijöistä sekä ymmärretään paremmin käytössä olevia työmenetelmiä. Kerätyn tiedon avulla voidaan sujuvoittaa työprosesseja, ja tätä kautta lisätä tehokkuutta.
TaitoTalk-keskustelutilaisuus on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat kehittää prosessiensa tehokkuutta ja työhyvinvointia rinnakkain työntutkimusta hyödyntämällä. Työntutkimus on ratkaisu, kun halutaan läpinäkyvyyttä ja yhteistä kieltä, sekä tietoa organisaation yhteistyön tueksi prosessien sujuvuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi. TaitoTalk-keskustelutilaisuuteen kannattaa osallistua organisaatioiden henkilöstöjohdon ja liiketoimintajohdon, jotka miettivät keinoja henkilöstön sitouttamiseen tutkimuksen ja toiminnan kehittämisen keinoin.
Kokemuksista keskustelemassa
- Arttu Laitsaari, tuotantojohtaja, Uponor Infra Oy
- Elina Parviainen, yrittäjä, HumanProcess Consulting Oy
- Sari Herrala, koulutusasiantuntija, johtaminen, lean, laatu ja prosessi, Taitotalo
Keskustelua luotsaa Tiina Kekkonen, asiakkuuspäällikkö, Taitotalo
Katso tallenne tästä.
Katso kaikki TaitoTalkit ja webinaarit tästä