Koulutus tarjoaa opiskelijoille uutta, monipuolista, työmarkkinoilla vaadittua pilvi- ja tietoturvaosaamista työtehtävissä, jotka liittyvät Microsoftin pilvipohjaisten palvelin/palvelu-, työasema- ja mobiililaiteympäristöjen vakiointiin, asentamiseen, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon sekä sovelluspalveluiden hyödyntämiseen.
Kenelle tutkinto sopii?
Microsoft pilviympäristön tukihenkilö -koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille Työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden tavoitteena on laajentaa ammatillista osaamistaan Microsoftin pilviympäristöihin ja -työkaluihin sekä työllistyä koulutusta vastaaviin IT-alan tukihenkilötehtäviin.
Yritykset ovat siirtyneet perinteisestä on-prem infrasta nykyaikaiseen cloud-based infraan, joten IT-tukihenkilöiden tulee tuntea Microsoftin modernin IT-infran Azure/M365 pilvipohjaiset hallintatyökalut sekä ylläpitää myös M365 palvelun sovelluksia.
Koulutus tarjoaa opiskelijoille uutta, monipuolista, työmarkkinoilla kysyttyä pilviosaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä. Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään it-alalla.
Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat työssä menestymisen edellytykset. Koulutus järjestetään pääasiassa suomen kielellä, osa opetuksesta ja materiaaleista on englanniksi. Koulutukseen valittavien suomenkielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.
Koulutuksen tavoitteena on sijoittua IT-tukihenkilön työtehtäviin, jotka liittyvät mm. pilvipohjaisten palvelin/palvelu-, työasema- ja mobiililaiteympäristöjen vakiointiin, asentamiseen, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon sekä sovelluspalveluiden hyödyntämiseen. Tehtävissä hyödynnetään Microsoftin tehokkaita ja tietoturvallisia pilvipohjaisia toimintamalleja, palveluja ja työkaluja. Tutustutaan mm. Entra ID, Intune, Powershell ja M365/Azure hallintatekniikoihin.
Osatutkintotavoitteisen koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa tai osia.
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa AZ-900: Microsoft Azure tai MS-900: Microsoft 365 Fundamentals sertifikaatteja sekä opiskella Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.
Kontaktiopetuksen aiheita
- Windows Server toimialueympäristö ja Windows 11
- Tietoliikenteen perusteet
- Powershell
- Azure virtuaalikoneiden luonti ja hallinta, tallennuspalvelut, verkkoratkaisut ja monitorointi
- Entra ID, identiteettien ja pääsynhallinta
- M365 ympäristön perustaminen ja perushallinta
- Teams-, Sähköposti- ja Sharepoint-palveluiden hallinnointi
- Työasemaympäristön vakiointi ja hallinta, Intune, Autopilot
- Microsoft Zero Trust – tietoturvakäytänteet
- Varmistuspalvelut
Verkko-opetuksen aiheita henkilökohtaistetusti
- Microsoft Azure Fundamentals
- Microsoft Power Platform
- Powershell
- IT Service Management
- M365 sovellukset
- Google workspace
- Sosiaalinen media
- Tietoturvallisuuden perusteet , GDPR
- AI-perusteet, Copilot, GhatGPT
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kokonaiskesto on noin 8 kuukautta, joista kontaktiopetuspäiviä/ohjausta on 5 kuukautta, verkko-opintoja kuukauden ajan ja työelämässä oppimista tai työelämäprojektiin osallistumista kahden kuukauden ajan.
Koulutukseen sisältyy kahden viikon lomajakso ajalla 23.6–7.7.2025
Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Opetus toteutetaan arkipäivisin viitenä päivä viikossa Taitotalon tiloissa klo 9:00-15:00 välillä.
Täytä sähköinen hakemus internet-osoitteessa: www.tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat->haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 724751 tai koulutuksen nimi) ->klikkaa "Näytä ilmoitukset" (sivun alareunassa) ->klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa->Hae tähän koulutukseen.
Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE- toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun.
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi -> Oma asiointi -> koulutushakemus.
Perustele hakemuksesi huolella (miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen). Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella.
Haastattelut järjestetään viikoilla 8-10. Koulutuksen järjestäjä kutsuu haastatteluun valitut sähköpostitse. Haastattelut pidetään etähaastatteluna Microsoft Teams -ohjelman välityksellä. Haastattelukutsun yhteydessä toimitetaan linkki Teams-kokoukseen sekä ohjeistukset etätapaamiseen liittymiseen. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia.
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §)."
Opiskelijaksi valinta
Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella viikolla 8.
Haastattelut järjestetään viikoilla 8-10. Koulutuksen järjestäjä kutsuu etähaastatteluun valitut sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen haastatteluaikaa. Haastattelut pidetään etähaastatteluna Microsoft Teams -ohjelman välityksellä. Haastattelukutsun yhteydessä toimitetaan linkki Teams-kokoukseen sekä ohjeistukset etätapaamiseen liittymiseen. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia.
Ryhmän koko on 20 opiskelijaa.
Koulutuspaikka: Taitotalo Valimotie 8, Helsinki sekä työelämässä oppimisen yritys tai työnantaja.
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus.