Isännöinnin hallinnon ja toimistotyön osaaja, Isännöinnin ammattitutkinnon osatutkinto Ammattitutkinto

Nuoria kiinteistöpalvelualan ammattilaisia työpöydän ääressä

Koulutus tukee ja vahvistaa jo olemassa olevaa osaamistasi esimerkiksi kiinteistöassistentin laaja-alaisella tehtäväkentällä. Koulutus soveltuu sinulle joka työskentelet isännöinti- ja kiinteistöalalla.  Saat valmiuksia toimia isännöinti- ja kiinteistöalan muuttuvassa toimintaympäristössä, olivat työtehtäväsi hallinnollisia, taloudellisia, teknisiä tai sekoitus kaikkea - keskiössä olet sinä! 

 Koulutuksen aikana suoritat yhden tutkinnon osan (Isännöinnin toimintaympäristön hallinta tai Isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen) isännöinnin ammattitutkinnosta. 

Tarjoamme sinulle laadukkaan koulutuksen, sekä työkaluja ammattitaitosi kasvattamiseen. Koulutus mahdollistaa joustavan työelämän ja opintojen yhdistämisen, ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan käytännön työtehtävissä. 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu esimerkiksi alalla työskenteleville palvelu- tai toimistoisännöitsijöille, assistenteille, sihteereille, toimistotyöntekijöille, taloushallinnon- ja asiakaspalveluhenkilöille, joilla on kyky itsenäiseen työskentelyyn, kiinnostus sekä motivaatio kouluttautumiseen. 

Hakeutuessasi koulutukseen sinulla tulee olla isännöinti- tai kiinteistöalan työ- tai työssäoppimispaikka sekä osatutkintoon soveltuvat työtehtävät. 

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Hakijan suomen kielen taitotason tulee olla vähintään C1.1 eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että hakijan tulee pystyä sujuvasti kommunikoimaan sekä kirjallisesti että suullisesti vaativissakin tilanteissa.

Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Asiantuntijat

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Aikaisemmin keittiömestarina työskennellyt Jenny harjoittelee nyt kiinteistöassistentin ammattia isännöintitoimistossa. Hänelle on lupailtu sieltä työpaikkaa, kunhan opiskelut on ensin saatu päätökseen.
Kiinteistöassistentti Jenny Björklund
Lue lisää artikkeleita