Kunnossapidon menetelmät ja käytännöt (WCM 1) Seminaari

Nainen ja mies katsovat toisiaan teollisuushallissa.

Kunnossapidon tehtävänä on varmistaa yrityksen liiketoimintastrategian vaatima käyttövarmuus ja tuotannon kokonaistehokkuus. Toiminnan kehittämisen lähtökohtana on, että kaikki organisaation jäsenet tuntevat käytettävät termit ja niiden sisällöt.

Koulutuksen sisältö

Yhteinen kieli

Kunnossapito on pitkäjänteistä ja määrätietoisesti johdettua tavoitteellista toimintaa, joka ottaa huomioon yrityksen ja toimintaympäristön vaatimukset. Tuotannon ja kunnossapidon yhteistyöllä on keskeinen rooli menestyvän tuotantolaitoksen liiketoiminnassa. Eri ryhmien on tunnettava aihealueen käsitteet ja toimintaperiaatteet, jotta yhteiset tavoitteet voidaan savuttaa. 

Tilaisuuden sisältöä:
- Kunnossapidon käsitteet
- Kuntoon perustuva kunnossapito
- Muita kunnossapitolajeja: ehkäisevä, parantava ja korjaava
- Voitelutekniikka
- Kunnossapitohenkilöstön pätevöinti
- Jatkuva parantaminen ja systemaattinen kehittäminen
- Käyttäjäkunnossapidon toimintamalli
- Palveluiden käyttö ja hankinta kunnossapidossa
- Kunnossapito tuotantolaitoksen liiketoiminnan osana

Seminaari on osa kunnossapito- ja tuotantohenkilöstölle suunnattua World Class Maintenance -koulutusohjelmaa (jakso 1), joka tukee ja valmentaa eurooppalaisen EN-15628 standardin mukaisen kunnossapito-osaamisen hankkimista.

Tutustu myös muihin WCM-koulutusohjelman osiin

 

Promaint ry:n jäsenille jäsenalennus. Ilmoita jäsenyydestäsi ilmoittautumisen yhteydessä "Lisätiedot" kentässä.

Kenelle koulutus sopii?

  • tuotannon ja kunnossapidon johto-, kehitys-, suunnittelu- ja työnjohtotehtävissä toimivat henkilöt
  • asiantuntijat, joiden vastuulla on laitoksen johtamisen, talouden ja toiminnan kehittäminen.

Koulutus sopii myös kunnossapidon palveluyrityksissä toimiville henkilölle.

Inspiroidu

Taitocase
Kirkkonummen ja Siuntion kuntien rajalla Pikkalassa sijaitseva Prysmian Group Finlandin tehdas on viime vuosina ollut tapahtumien keskipisteessä. Tehtaalla valmistetaan meri- ja maakaapelia sekä matalajännitekaapelia. Maaliskuussa 2022 yhtiö ilmoitti 100 miljoonan euron tehdasinvestoinnista. Kesäkuussa 2023 uutisoitiin vielä uudesta, 120 miljoonan euron investoinnista.
Prysmianin kaapelitehtaalla Pikkalassa
Taitocase
Kunnonvalvonta digitalisoituu hiljalleen, kuten moni muukin toiminto maailmassa. Kunnonvalvonnan digitalisaatiossa odotetaan, milloin suurin muutos tapahtuu – ei niinkään sitä tapahtuuko se.Käytännössä digitaalisuus ja tietokoneiden mukanaan tuoma laskentateho tuovat kunnossapitoon mukaan mahdollisuuden ennustaa.
Paunu Kinnari ja Ari Määttä
Taitocase
Osaamisen johtaminen on yksi Quant Finlandin strategisista tavoitteista. Yritys haluaa vastata tulevaisuuden kiristyvän kilpailun haasteisiin korkean laatutason ja osaavan henkilöstön avulla. Quant Finland panostaa tärkeimpäänsä, työntekijöihin, hankkimalla osaamista ja osaamisen johtamista Taitotalosta.
Quant Finlandin neljä tärkeintä syytä koulutuksen ulkoistamiseen
Lue lisää artikkeleita