Rakentamisen sertifikaatti - märkätilatöiden valvoja Kurssi

vesieristystä

Märkätilatöiden valvojan sertifiointiin valmentava koulutus antaa valmiuksia toimia uudis- ja korjauskohteissa märkätilojen rakennuttamis-, valvonta- ja työnjohtotehtävissä. Saat monipuolista osaamista koordinoida ja valvoa märkätilojen rakennustöitä. Koulutus toteutetaan webinaarina sekä lähitoteutuksena.

Koulutuksen tavoitteena on varmistaa valmiudet toimia märkätilojen rakennus- ja korjaustöiden, kuten vedeneristys-, laatoitus-, putkiasennus-, linjasaneeraus- ja lattiavalutöiden rakennuttamis-, valvonta- ja työnjohtotehtävissä.

Koulutuksen sisältö

  • Määräykset, lait, ohjeet ja työturvallisuus
  • Märkätilojen rakenteet, alustat ja asennusolosuhteet
  • Vedeneriste- ja pintarakennemateriaalit, niiden käyttö ja asennustavat
  • LVIS-tarvikkeet pääpiirteittäin, niiden sijoittelu ja asennustavat
  • Rakennusfysiikkaan liittyvät lämpö- ja kosteustekniset perusteet
  • Laadunvalvonta, mittalaitteet, mittaukset, dokumentointi ja raportointi
  • Kirjallinen koe
  • Näyttötyö

Teoriakoulutuksen hinta sisältää koulutuksen, koulutusaineiston ja erillisen teoriakokeen.
Näytön hinta on 580 € pääkaupunkiseudulla. Mikäli näyttö annetaan yli 25 km:n etäisyydellä koulutus-paikasta, hintaan lisätään matka- ja mahdolliset majoituskustannukset sekä tuntiveloitus matka-ajalta. RATEKOn koulutukset ovat arvonlisäverottomia.

Koulutuksen, teoriakokeen ja näytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea märkätilatöiden valvojan henkilösertifikaattia www.omasertifikaatti.fi:stä.

Tenttiin on hakeuduttava erikseen täältä: Märkätilatöiden valvojan henkilösertifiointikoulutuksen tentti. Yhden tenttikerran kustannukset sisältyvät koulutuksen hintaan. Näyttökohde on hankittava itse ja sovittava näytön vastaanotosta Ratekon koulutuskoordinaattorin kanssa.

Ilmoittautuminen Ratekon sivuilla tai sähköpostilla rateko(at)rateko.fi viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua koulutusajankohtaa. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään kirjallinen vahvistus ja ohjeet noin viikkoa ennen koulutusta.

Lisätietoja
Katariina Heikkinen, koulutusasiantuntija
050 325 0034, katariina.heikkinen@rateko.fi

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu rakennus- ja urakointiliikkeiden työnjohtajille, vastaaville työnjohtajille ja työpäälliköille sekä teknisille isännöitsijöille, valvojille, rakennuttajille ja rakennustöiden tilaajille.

Eurofins -sertifikaattia hakevien lisäksi koulutus auttaa erinomaisesti rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita, tilaajia, työnjohtajia, valvojia, suunnittelijoita, urakoitsijoita, teknisiä isännöitsijöitä ja kiinteistöpäälliköitä perehtymään korjausrakentamiseen ja sen valvontaan, rakennusfysiikkaan, kosteudenhallintaan, rakennusterveyteen, sisäilmaongelmien hallintaan ja rakenteiden tiiviyden merkitykseen.

Henkilösertifioidulta märkätilatöiden valvojalta edellytetään rakennusteknistä perusosaamista ja riittävää työkokemusta. Jos peruskoulutus on vähintään rakennusmestari tai teknikko, edellytetään henkilösertifioidulta märkätilatöiden valvojalta märkätilarakentamiseen liittyvää työkokemusta vähintään kolmen vuoden ajalta.

Henkilöltä, jolta puuttuu rakennusmestarin tai teknikon tutkinto, edellytetään rakennusalan työkokemusta vähintään 10 vuoden ajalta, josta märkätilarakentamiseen liittyvää työkokemusta vähintään viiden viime vuoden ajalta, ja lisäksi lisäkoulutuksen hyväksyttyä suoritusta (teoriaopetus, harjoitustyö).
 

Inspiroidu

Blogi
Rakentaminen itsessään on vain osa toimialan merkityksestä. Kun mukaan lasketaan kiinteistöala, suunnittelu, kuljetukset, viranomaistoiminnot ja niin eteenpäin, rakennetun ympäristön hyväksi tehdään noin 540 000 henkilötyövuotta. Tämä osa on Suomen työllisistä 2,6 miljoonasta ihmisestä peräti 20 %. Eikä tässä vielä kaikki, sillä työn lisäksi rakentamiseen tarvitaan paljon myös tavaraa.
Blogi Kari Kaihonen
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita