Isännöitsijä, isännöinnin ammattitutkinto (osatutkinto) Ammattitutkinto

johtaja puhuu palaverissa

Koulutus vahvistaa isännöitsijän laaja-alaista rooliasi. Saat valmiuksia hoitaa isännöinnin hallinnollisia, taloudellisia ja teknisiä työtehtäviä sekä edellytykset isännöinnin ammattitutkinnon suorittamiseen. Koulutus soveltuu sinulle, joka työskentelet alalla ja haluat laajentaa ammattitaitoasi sekä osoittaa osaamisesi suorittamalla tutkinnon. 

Me tarjoamme sinulle laadukkaan koulutuksen sekä työkaluja työtehtäviesi hoitamiseen. Isännöinnin ammattitutkintokoulutus mahdollistaa joustavan työelämän ja opintojen yhdistämisen, ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan isännöinnin käytännön työtehtävissä. 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet isännöinti- ja kiinteistöalan yrityksessä isännöitsijänä, avustava isännöitsijä, teknisenä isännöitsijänä tai kiinteistöpäällikkönä. Koulutus sopii myös kiinteistöassistenteille ja asiakaspalveluhenkilöstölle, jotka osallistuvat isännöintipalvelun tuottamiseen. Sinulla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin isännöinnin ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin. 

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Hakijan suomen kielen taitotason tulee olla vähintään C1.1 eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että hakijan tulee pystyä sujuvasti kommunikoimaan sekä kirjallisesti että suullisesti vaativissakin tilanteissa.

Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea.Työnhakijana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys työvoimaviranomaiseen.  Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on lisäksi, että sinulla on työssäoppimispaikka, joka mahdollistaa osatutkinnon suorittamisen.

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 0 euroa.

Asiantuntijat

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita