Tavoitteena on suorittaa Talotekniikan ammattitutkinto putki- tai ilmanvaihtoasentaja (AT). Koulutuksessa keskitytään mm. LVI- tekniikan syvällisempään ymmärtämiseen sekä järjestelmien mittauksiin ja säätöön. Koulutus on erinomainen jatkokoulutus ilmanvaihtoasentajalle tai putkiasentajalle.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus LVI-laitteistojen asentamisesta tai LVI-huoltoasentajan tehtävistä. Sopivana pohjakoulutuksena on esim. Talotekniikan perustutkinto. Koulutukseen valitaan henkilökohtaistamisen perusteella.
LVI-suunnittelu prosessi
Vesi- ja viemärijärjestelmät
Lämmitysjärjestelmät
Ilmanvaihtojärjestelmät
Office -365 perehdytys
Asennustyön suunnittelu
BIM
Risteämät
Hyödyntäminen työmaalla
Työturvallisuus
Ennakoiva työskentely
Nosturityypit
TR mittaukset
Talotekniikan automaatio
Järjestelmän rakenne
Osat ja laitteet
Energiankulutuksen ja sisäilman hallinta
Asiapaperit
Viranomaismääräykset ja -ohjeet
Piirustusten / punakynäsarjan teko
Työn raportointi
LVI-järjestelmät
Kytkennät ja lämmönjakokeskukset
Ilmanjako ja ilmanvaihdon tehokkuus
Kustannustehokas työskentely
Kustannusten hallinta
Materiaalilaskenta
Energia- ja materiaalitehokkuus
LVI-järjestelmän korjaus- ja huolto
Korjaustarpeen arviointi
Laitteiden vaihdot ja korjaukset
Vianetsintä ja diagnostiikka
Vianetsintätyön suunnittelu
Toimintahäiriöiden poistaminen
Tarvittavan tiedon hankinta
Huoltopalvelut
Asiakaspalvelu ja viestintä
Palvelutilanteen hallinta
LVI-järjestelmä mittaukset
Venttiilit ja päätelaitteet
Mittaus / tasapainotus
Asennus- tai korjaustyön suunnittelu
Työmaa käytännöt
Järjestelmällinen työskentely
Aikataulutus ja työnhäiriöt
Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.
Tutkinnon suorittaminen
Koulutus kestää 1 - 2 vuotta.
Koulutus sisältää 12 lähiopetuspäivää.
Koulutus alkaa henkilökohtaistamissuunnitelman laatimisella, jossa kartoitetaan yksilöllisesti henkilön koulutustausta ja työkokemus, sekä laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tarvittavista koulutuskokonaisuuksista. Koulutus toteutetaan käytännönläheisesti lähiopetuksena, etätehtävinä sekä työssäoppimisena. Koulutukseen sisältyy 12 lähiopetuspäivää. Sen lisäksi järjestetään 1 - 3 päivää kestävät näyttötutkintotilaisuudet työkohteissa. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja verkossa klo 8.00 - 15.00.
Harjoittelemme BIM-tietomallien hyödyntämistä urakoinnissa ja huollossa. Lisäksi opit tuntemaan ajankohtaiset viranomaismääräykset ja ohjeet sekä soveltamaan niitä omassa toiminnassasi. Opiskelu kehittää myös yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitojasi eri sidosryhmien välillä.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Tutkinnon voi suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaaminen todetaan riittäväksi.
Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.