Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto Perustutkinto

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

Seuraavan koulutuksen aloitus ei ole vielä tiedossa, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Ohjelmistokehittäjän ammatti sopii Sinulle, joka olet kiinnostunut ohjelmoinnista ja haluat työskennellä monipuolisissa tehtävissä nopeasti kehittyvällä alalla. Taitotalon peliohjelmoijan (ent. Datanomi) koulutus painottuu pelien ohjelmointiin; opit mm. Unity-pelimoottorilla C#-ohjelmointia ja pelien kehitystä ja testausta. 

 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat. 

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso) sekä englannin kielen osaamista. Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet ja oma Windows-tietokone. Hakijalta odotetaan harrastuneisuutta ohjelmoinnista ja yleensäkin tietokoneista sekä myös hyvää ongelmanratkaisukykyä ja erinomaisia ryhmätyötaitoja. 

HAKEUTUMISPROSESSI

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, lyhyt esittelyvideo itsestä ja ennakkokysely. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty. Valitsemme pääsykokeeseen osallistujat niiden hakijoiden joukosta, jotka palauttavat ennakkotehtävät määräaikaan mennessä 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Papunet on Kehitysvammaliiton ylläpitämä verkkosivusto, joka välittää tietoa ja materiaalia kommunikoinnissa ja ymmärtämisessä tukea tarvitseville ihmisille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Papunettiin kuuluu pelisivut, jotka sisältävät suosittuja tietokonepelejä. Pelit on suunnattu erityistä tukea tarvitseville ihmisille.  
Jenni Stolt
Opiskelijatarina
Kai Salovaara pakkasi laukkunsa ja suuntasi harjoittelureissuun ilman sen isompia ennakko-odotuksia. Hän lähti oppimaan, mutta ei halunnut luoda itselleen isoja odotuksia ennen matkaa. Hänen tavoitteenaan oli vastaanottaa matkan opit sellaisena, kun ne tulevat. Nyt harjoittelusta on takana reilusti jo yli puolet ja Kai on ollut matkaansa todella tyytyväinen.
Kai Salovaara, peliohjelmoija lähti Erasmus+-vaihtoon koodausta oppimaan
Opiskelijatarina
Karlbom on alanvaihtaja – tai oikeastaan hän laajentaa osaamistaan peliohjelmointiin. Hän on aikoinaan opiskellut medianomiksi ja työskennellyt media-alalla monipuolisesti sekä freelancerina että yrittäjänä. Medianomin koulutus on antanut hänelle hyvän pohjan olla mukana tv- ja elokuvatuotannoissa muun muassa videokuvaajana, videoeditoijana, ohjaajana ja käsikirjoittajana.
Lue lisää artikkeleita