Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto

esimies ja työntekijä teollisuus kypärät

Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon (entinen Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto) koulutus sopii tuotantoalojen työnjohto- tai esihenkilötehtävissä toimiville. Tutkinnon suoritettuasi osaat johtaa vastuualueesi henkilöstöä innostavasti ja osallistavasti sekä kehittää prosesseja jatkuvan parantamisen periaatteella.

 Lisäät osaamistasi kustannustietoisuudessa ja valmentavassa johtamisessa. Tutkinnon painopisteet ovat ihmisten johtamisessa ja prosessien kehittämisessä.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii tuotantoalojen työnjohto- tai esihenkilötehtävissä toimiville. Koulutuksesta hyötyvät työnjohdollisissa tehtävissä toimivat henkilöt, esimerkiksi työnjohtajat, palveluesihenkilöt tai muut, joilla on vastuualueellaan työnjohto-oikeus.

Tutkinnossa on mahdollista suuntautua esimerkiksi henkilöstön osaamisen kehittämiseen, kehittämisprojektin johtamiseen, kunnossapitotyön johtamiseen tai turvallisuusjohtamiseen tuotannollisessa ympäristössä.

Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi

  • osaat johtaa innostavasti vastuualueesi henkilöstöä
  • osaat johtaa ja kehittää vastuualueesi toimintaa
  • osaat toimia organisaatiosi turvallisuus- ja ympäristöalan ohjeiden mukaisesti
  • osaat kehittää omia esihenkilötaitojasi
  • omaat hyvät viestinnälliset valmiudet.

Opiskelijaksi valinnassa ovat ensisijalla hakijat, joilla ei ole suoritettuna ammatillista tai korkeakoulututkintoa, työttömät työnhakijat ja ylioppilaat.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksut:

  • pakollinen tutkinnon osa 90 euroa (alv 0 %)
  • valinnainen tutkinnon osa 55 euroa (alv 0 %).

Myös osatutkinnoissa opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa. Lue lisää tutkinnon osista täältä.

Asiantuntijat

Laura Hakonen

Laura Hakonen

kouluttaja, energia-ala, johtaminen, ympäristönäytteenotto
Sari Herrala

Sari Herrala

koulutusasiantuntija, johtaminen, lean, laatu ja prosessi
Kari Tillanen

Kari Tillanen

kouluttaja, johtaminen ja yritystalous

Inspiroidu

Blogi
Näitä tutkintoja ei voisi jatkossa suorittaa, jos henkilöllä on aikaisemmin suoritettu ammattitutkinto tai korkeakoulututkinto. Tämä kertoo siitä, ettei päättäjillä ole selkeää ymmärrystä tai halua ymmärtää päätösten vaikutuksista lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä.
Mikko Gerdt
Blogi
Fasilitoinnin tarkoituksena on auttaa, helpottaa ja tukea työyhteisön toimintaa erilaisissa muutostilanteissa. Se antaa työyhteisölle ja sen jäsenille suuntaa ja energiaa tekemiseen sekä merkitystä työhön. Fasilitointi ei ole pelkästään ryhmätehtävien teettämistä ja niiden läpikäyntiä.
Mikko Gerdt
Lue lisää artikkeleita